100 GODINA POSTOJANJA I USPEŠNOG RADA: Obeležen veliki jubilej Opšte bolnice u Kruševcu (FOTO)
Foto: Kurir/Ž.M.

svečanost u pozorištu

100 GODINA POSTOJANJA I USPEŠNOG RADA: Obeležen veliki jubilej Opšte bolnice u Kruševcu (FOTO)

Srbija -

Povodom 100 godina od osnivanja Opšte bolnice Kruševac održana je svečana akademija u Kruševačkom pozorištu. Svečanosti je prisustvovala gradonačelnica Jasmina Palurović, predsednik Skupštine Predrag Vukićević, predstavnici vojske, policije, crkve, direktori javnih i privatnih preduzeća, ustanova, brojni gosti i zaposleni Opšte bolnice Kruševac.

Kruševac, Opšta bolnica, Opšta bolnica u Kruševcu
foto: Kurir/Ž.M.

Prikazan je film o istorijatu i sadašnjem trenutku ove zdravstvene ustanove, a zatim je govorila direktorka Opšte bolnice Kruševac prim. mr sci. med. Vesna Stević Gajić.

Kruševac, Opšta bolnica, Opšta bolnica u Kruševcu
foto: Kurir/Ž.M.

-Ovo je prilika da se zahvalim svim bivšim i sadašnjim direktorima i rukovodiocima bolnice, lekarima, medicinskim sestrama i tehničarima, na svemu što su uradili za napredak i razvoj ove ustanove. Kao i sve bolnice u Srbiji, pregurali smo jedan težak period u vreme najveće pandemije korona virusa, tako da sada krećemo u nove poslovne poduhvate, a u planu je i kompletna rekonstrukcija objekata i kruga bolnice. Mi godišnje imamo oko 350.000 pregleda, oko 6.500 hirurških intervencija, a sve to nam omogućuje sve bolja i bolja opremeljenost u kadrovima i neophodnoj medicinskoj opremi. Sada u našoj bolnici imamo magnetnu rezonancu, dva savremena skenera, angio salu i brojne druge nove aparate na svim odeljenjima, što omogućava sve vrste kvalitetne zdravstvene pomoći našim sugrađanima i izlečene i zadovoljne pacijente, istakla je prim. mr sci. med. Stević Gajić.

Kruševac, Opšta bolnica, Opšta bolnica u Kruševcu
foto: Kurir/Ž.M.

Za zaslugu u prethodnom periodu uručene su brojne zahvalnice i pohvale bivšim i sadašnjim medicinskim radnicima, kao i preduzećima i ustanovama za dugogodišnju saradnju, a Plaketu je u ime grada Kruševca primila gradonačelnica Jasmina Palurović.

U ime nagrađenih zahvalila se dr Nevenka Dobričić Čevrljaković, a prigodan program izveli su glumci Kruševačkog pozorišta i učenici Muzičke škole.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track