BIRAM USPEH! LAKŠE DO POSLODAVCA: Zapošljavanje mladih kroz radne prakse
Foto: Kurir/T.I.

radionica U lozničkom Omladinskom centru

BIRAM USPEH! LAKŠE DO POSLODAVCA: Zapošljavanje mladih kroz radne prakse

Srbija -

U lozničkom Omladinskom centru danas je održana radionica za mlade u sklopu programa "Unapređenje zapošljivosti mladih kroz radne prakse" kojoj je prisustvovalo skoro pedesetak učenika sve četiri ovdašnje srednje škole. Ovaj inovativni program pokrenuo UNICEF u Srbiji u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i partnerima NAPOR i Gi Group, sa ciljem da poveća zapošljivost mladih .

Prema rečima koordinatora lozničkog Omladinskog centra Bojana Lučića, slogan programa je "Biram uspeh", kreirana je i istoimena onlajn platforma koja je otvorena za prijavu mladih, ali i zainteresovanih poslodavaca.

Loznica
foto: Kurir/T.I.

"Loznica se uključila jer je primer dobre prakse, naročito kada je trend zapošljivosti u porastu i sve veći broj mladih u našem gradu pronalazi posao. Potrudili smo se da budemo prvi grad u kome je implementirana platforma 'Biram uspeh'. Cilj je da mladimo približimo mogućnost radnih praksi, ali ne samo njih nego i modele kako se danas piše CV, šta je to što od mladih poslodavci traže kada je u pitanju pisanje dobre biografije i propratnog pisma. Na današnjoj trosatnoj radionici imamo po dvanaest učenika svake lozničke srednje škole i verujemo da će im ona pomoći da steknu veštinu pisanja dobre biografije. Inače, program obuhvata mlade do 30 godina, a Loznica će ga sprovoditi u narednih godinu dana", kazao je Lučić i dodao da postoji "veliko interesovanje mladih".

Loznica
foto: Kurir/T.I.

Ovaj program treba da pruži priliku mladim ljudima da prevaziđu jaz između obrazovanja i posla kroz plaćenu dvomesečnu radnu praksu, da steknu iskustva koje će im omogućiti da lakše kasnije dođu do zaposlenja. Program nudi pristup platformi - biramuspeh.com gde mladi mogu napraviti svoj profil, posle obuke "okačiti" CV, videti koje radne prakse postoje, kroz treninge na onlajn platformi dobiti dodatna znanja, ali ujedno i da ih zainteresovani poslodavci direktno kontaktiraju.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track