OVAJ BRAČNI PAR IZ SRBIJE IMA 2 GROBNA MESTA: Meštani sela ne znaju gde su im komšije tačno sahranjene! SIN OTKRIO ŠTA SE DESILO
Foto: RINA

OVAJ BRAČNI PAR IZ SRBIJE IMA 2 GROBNA MESTA: Meštani sela ne znaju gde su im komšije tačno sahranjene! SIN OTKRIO ŠTA SE DESILO

Srbija -

Neko im pet automobila, neko tri stana ili vikendice, a Vlastimir i Kosa Arsić iz sela Gornja Dobrinja, kod Požege, imaju ni manje ni više nego – dva grobna mesta.

Na seoskom groblju pažnju mešatana, ali i slučajnih posetilaca privlače dva spomenika na kojima su ispisana ista imena pokojnika, pa niko ne zna sa sigurnošću gde to počivaju njihove komšije.

"Ne može čovek biti pametan koja je prava grobnica. Imaju dva mermerna spomenika, Vlastimirovo i Kosino ime piše na oba, sa razlikom što na jednom u sredini stoji i ime njihove kćerke Nade", kaže za RINU Ješo Isailović.

1 / 3 Foto: RINA

I tu se klupko misterije, konačno odmotava, i postaje jasno zašto za iste ljude postoje dva grobna mesta i dva spomenika u ovom malom požeškom selu.

“Njihova deca, kćerka i sin nisu bili baš u najboljim odnosima, pa su odlučili i jedno i drugo roditeljima da podignu spomenik. Prvo je to uradila Nada, a zatim je to uradio njen brat, pa su tako dva ista pokojnika dobila dva grobna mesta”, kaže meštanin Dušan Radojević.

Glavni akter i sin pokojnika, Aleksandar Aleksić, otkriva šta se ustvari dogodilo.

"Nas je u porodici bilo sedmoro dece. Imovina je bila velika i prilikom deljenja smo se posvađali. Sa sestrom Nadom nisam nikako uspeo da pronađem zajednički jezik. Dogovora nije bilo, pa smo i jedno i drugo roditeljima sagradili spomenik", ispričao je Aleksandar ukratko problematiku porodice Arsić iz Gornje Dobrinje.

(Kurir.rs/RINA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track