DRAMA U LUČANSKOM NASELJU GUBEREVCI: Meštani uhvatili prevaranta s umrlicama! Ovako je "operisao" a onda sam došao mečki na rupu
Ilustracija, Foto: RINA

upadao u domaćinstva

DRAMA U LUČANSKOM NASELJU GUBEREVCI: Meštani uhvatili prevaranta s umrlicama! Ovako je "operisao" a onda sam došao mečki na rupu

Srbija -

LUČANI - Prava drama odigrala se za vikend u lučanskom selu Guberevci, kada je Beograđanin koga su žitelji uhvatili na delu, upadao i pljačkao domaćinstva u ovom selu.

Naime, kako meštani tvrde, on je kradenim automobilom obilazio oglasne table na kojima su se nalazile umrlice i raspitivao se gde se nalaze domaćinstva preminulih osoba, a zatim pronalazio i pljačkao.

- Saznali smo da je došao iz Beograda i da "operiše" po kućama. Koristio je umrlice, kako bi našao domaćinstva koja su napuštena i prazna. Upao je u nekoliko objekata i krao sve što mu se pod rukom našlo. Čak nije zaobilazio ni pomoćne objekte. Morali smo sve pod katanac da stavimo jer se nismo osećali sigurno - kazao je izvor poznat agenciji RINA.

Znajući da kradljivac hara njihovim selom, meštani su to odmah prijavili policiji u ovom mestu.

- I mi smo se uključili u potragu za lopovom je bez pardona krao, pretraživali smo teren dok nije dolijao sam. On je na putu od Guberevaca ka Goračićima sleteo sa puta, a potom je zaustavio je našeg komšiju i zatražio da ga poveze. Kada je komšija saznao da se radi o provalniku, pozvao je policiju kao ga je uhapsila. Prilikom pretresa automobila pored stvari koje je ovaj Beograđanin na nezakonit način prisvojio, pronađen je i veliki broj umrlica od kojih je jedna bila od moje pokolne majke koja je preminula prošle godine - kazao je izvor koji je želeo da ostane anoniman.

Nakon, ovakvog incidenta koji je zadesio dragačevsko selo Guberevci, meštani se i dalje osećaju nesigurno, pa su zbog toga promorani da sve drže pod ključem.

Kurir.rs/RINA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track