POČELO GREJANJE U VRANJU: Za početak grejne sezone postoji dovoljna količina mazuta za nesmetano grejanje na daljinski sistem
Foto: Kurir/T.I.

Gradsko veće

POČELO GREJANJE U VRANJU: Za početak grejne sezone postoji dovoljna količina mazuta za nesmetano grejanje na daljinski sistem

Srbija -

Većnici usvojili i Predlog komisije za dodelu sredstava udruženjima u oblasti poljoprivrede. Iz budžeta grada opredeljena sredstva u visini od 4 miliona dinara.

Iz JP "Novi Dom” dobijene su informacije da je sve spremno za početak grejne sezone, rečeno je na sednici Gradskog veća u Vranju, kojom je predsedavao gradonačelnik dr Slobodan Milenković. Razmatran je i prihvaćen Izveštaj o pripremljenosti toplotnih izvora za nastupajuću grejnu sezonu.

- Izvršene su tople probe kod fizičkih i pravnih lica i od danas je počelo grejanje i to u trajanju od po 3 sata, u intervalu od 6 do 9 ujutru, s obzirom da su jutarnje temperature veoma niske. Za početak grejne sezone postoji dovoljna količina mazuta za nesmetano grejanje objekata priključenih na daljinski sistem grejanja na teritoriji grada Vranja - rekla je gradska većnica Danijela Milosavljević.

Članovi Gradskog veća usvojili su Nacrte odluke o izmenama i dopunama Odluka o promeni osnivačkih akata javnih ustanova: Pozorište "Bora Stanković”, Narodni univerzitet, Škola animiranog filma, Javna biblioteka "Bora Stanković”, Kulturno-obrazovni centar i Narodni muzej.

Razmatran je i usvojen Tekst javnog poziva za učešće privrednih subjekata u sprovođenju mera energetske sanacije u domaćinstvima putem ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe i unapređenje termotehničkog sistema ugradnje kalorimetara, cirkulacionih pumpi, termostatskih ventila i delitelja na teritoriji grada Vranja.

Na sednici veća usvojeni su i Predlog komisije za dodelu sredstava udruženjima u oblasti poljoprivrede ne teritoriji grada Vranja za 2022. godinu.

- Za ove namene iz budžeta grada opredeljena su sredstva u visini od 4 miliona dinara, a na javni poziv javilo se 15 udruženja -- rekla je Danijela Milosavljević.

Takođe, razmatrana je i prihvaćena Odluka o izmeni i dopuni odluke o dodeli nagrade "Sveti Sava”.

- Bitnije izmene odnose se na način bodovanja. Naime, kod pedagoškog doprinosa u radu jedan od kriterijuma je bio radni staž prosvetnih radnika. Predlaže se da se taj kriterijum ukine s obzirom da imamo veliki broj mladih prosvetnih radnika koji daju izuzetan doprinos u razvoju sistema obrazovanja. Takođe, jedan od predloga je i uvođenje specijalnog priznanja za izuzetan doprinos u obrazovanju - istakla je gradska većnica.

Kurir.rs/T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track