OTKAD SAM SE RAZBOLEO SVE JE TEŽE! Živorad ima 3 sina, a gubitak ćerke ne može da prežali: Mučimo se
Foto: Srbi za Srbe

potrebna pomoć

OTKAD SAM SE RAZBOLEO SVE JE TEŽE! Živorad ima 3 sina, a gubitak ćerke ne može da prežali: Mučimo se

Srbija -

Porodica Radomirović živi u selu Dolac bez osnovnih uslova za život. Imaju kuću, ali nemaju vodu, pod, dobru strujnu izolaciju.

Gorska služba spasavanja Srbije je već obilazila ovo domaćinstvo i zamenili su im stolariju. Tako im je sada toplije tokom zime, međutim, kuća je i dalje u lošem stanju.

- Pokrenuli smo akciju da im uradimo pvc stolariju, teško žive. Možemo da im pomognemo, pa se trudimo svim silama. Donosimo im namirnice, garderobu, obuću. Kuća im je u lošem stanju. Trudimo se da im sredimo kuću, da bi dečaci imali bolje uslove za život - rekli su iz Gorske službe spasavanja Srbije.

porodica Rodomirović
foto: Printscreen/Youtube/A1tvNet

Živorad, glava ove porodice, kaže da se bori, živi kako mora, ali otkad se razboleo sve je teže.

- Problem najveći je sad zdravlje i to mi je najbitnije sada. Imam tumor na prostati. Porodicu izdržavam od poljoprivrede, sada više ne mogu ni da radim. Sad bi trebalo unutra kuća da se sredi, nemamo pod, sve je beton - rekao je on.

porodica Rodomirović
foto: Printscreen/Youtube/A1tvNet

Dodatna poteškoća jeste i ta što nemaju u kući vodu za piće.

- Nema vode, vučem iz cisterne. Mučimo se - rekao je on.

Živorad ima trojicu sinova, Velibora, Marka i Ognjena, a GSSS im je sada donela osnovne životne namirnice, kako bi im barem malo olakšala i ulepšala život.

Imali su Radomirovići i četvrto dete, sin Ognjen je imao svoju seku bliznakinju Olgicu. Sa svega godinu i po dana, 2014. godine, dogodila se tragedija, kada je Olgica nesrećnim slučajem progutala veće zrno kukuruza, nakon čega se ugušila. Nije bio otac Živorad kod kuće tad, da zajedno sa suprugom odvedu dete do lekara.

- I dan danas ne mogu to da prežalim. Bila nam je ljubimica - ispričao je Živorad jednom prilikom.

(Kurir.rs/A1tvNet)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track