KIKINĐANKA IZ VATRENE STIHIJE JEDVA SPASILA BOLESNOG SINA, SVE JOJ SPALJENO: Nemamo šta da obučemo, ni da jedemo, nemamo ništa
Foto: Kurir/S.U.

Nakon požara

KIKINĐANKA IZ VATRENE STIHIJE JEDVA SPASILA BOLESNOG SINA, SVE JOJ SPALJENO: Nemamo šta da obučemo, ni da jedemo, nemamo ništa

Srbija -

KIKINDA - Jelena Jević (67) iz Kikinde, ostala je bez krova nad glavom nakon što je usled neispravnih i starih električnih instalacija, pre nekoliko noći požar progutao unutrašnjost skromne prizemne kuće,. Ostali su samo garavi zidovi i tavanica koja se na nekoliko mesta obrušila.

Iz zapaljene kuće u ulici Srbobranska, uspela je da spasi teško bolesnog sina Marka (41). Šteta je ogromna, a teško pokretna penzionerka na velikim je mukama:

- Iz sna me je pobudio dim. Nisam mogla da dišem. Kad sam se nakon prvog šoka pribrala, videla sam da je kuća u dimu i plamenu. Otrčala sam do sobe u kojoj je spavao sin. Jedva sam uspela da ga spasim. Njemu je u požaru povređena ruka. Vatrogasci su požar gasili oko sat vremena. Privremeno smo smešteni u jednom hostelu. Centar za socijalni rad našao nam je privremeni smeštaj, ali tamo možemo da budemo još dva dana. Nakon toga ne znam gde ćemo. Nemamo šta da obučemo, ni gde da jedemo, nemamo ništa- očajna je penzionerka iz Kikinde.

Jelena Jević, Kikinda
foto: Kurir/S.U.

Dok je, kako kaže, bila zdrava, nastojala je da do dodatnih sredstava dođe radeći sezonske poslove. Penzija od oko 35.000 dinara, mala je da se podmire sve potrebe za nju i bolesnog sina:

- Prilikom povratka sa jednog takvog posla, negde kod Stare Pazove, kombi u kom smo bili, prevrnuo se nekoliko puta. Sad imam šipku u nozi i teško se krećem. Sin i ja smo i dosad teško živeli. Gde ćemo i kako, ne znam. Razgovarala sam sa predstavnicima Centra za socijalni rad i Mladenom Bogdanom, predsednikom gradske Skupštine. Rekao je da će učini sve da nam pomogne- priča zabrinuta penzionerka.

1 / 3 Foto: Kurir/S.U.

Sve im treba

Jeleni Jević potreban je manji stan koji nije skup, ili kuća koju bi održavala. Nemaju hranu, odeću, obuću, sredstva za higijenu... Građevinski materijal, bela tehnika i nameštaj takođe su im potrebni jer se nadaju da će kuću popraviti. Ukoliko želite da pomognete, to možete da učiniti uplatom na žiro račun Jelene Jević, Rajfajzen banka 265-0000000580627-52.

(Kurir.rs / S.U.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja