MIHOLJSKI SUSRETI SELA! Ove škole su proglašene za najuspešnije i najvrednije učesnike
Foto: Ž.M./Kurir

Varvarin

MIHOLJSKI SUSRETI SELA! Ove škole su proglašene za najuspešnije i najvrednije učesnike

Srbija -

U Osnovnoj školi “Dragi Makić” u Bošnjanu održana je završna smotra “Miholjskih susreta opštine Varvarin” na kojoj su proglašeni pobednici likovnog, literarnog i filmskog konkursa.

Prema rečima pomoćnice predsednice opštine Varvarin, Marije Brajović, interesovanje učenika za učešće na ovoj manifestaciji je bilo veliko, a mališani su sa oduševljenjem i velikom energijom učestvovala u svim programskim aktivnostima.

- Tokom proteklih mesec i po dana mi smo realizovali različite aktivnosti sa decom iz osnovnih škola na seoskom području u našoj opštini. “Igre bez granica”, turnir u košarci i likovni i literarni konkurs, a od ove godine i filmski festival završeni su svečano dodelom nagrada najuspešnijim i najvrednijim učesnicima, kaže Marija Brajović.

1 / 4 Foto: Ž.M./Kurir

Na filmskom festivalu “Pričam ti priču” prvo mesto osvojilo je područno odeljenje OŠ “Dragi Makić” u Maskaru, drugo područno odeljenje OŠ “Heroj Mirko Tomić” u Parcanu, a treće mesto OŠ “Heroj Mirko Tomić” iz Donjeg Krčina.

Organizovana je izložba najboljih likovnih radova, a nagrađene literarne radove pročitali su mladi stvaraoci. Brojna publika je videla i sva tri nagrađena filma na ovogodišnjem filmskom festivalu.

Organizator “Miholjskih susreta sela” je opština Varvarin, a pokrovitelj Ministarstvo za brigu o selu.

Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track