TRAGIČNA SUDBINA BAKE SA GOLIJE! Ostala bez igde ikoga za samo pola godine: MOJA DECA SADA TRUNU
Foto: printscreen ARTNET / YOUTUBE

potresno

TRAGIČNA SUDBINA BAKE SA GOLIJE! Ostala bez igde ikoga za samo pola godine: MOJA DECA SADA TRUNU

Srbija -

Starica živi na Goliji, a ovu zimu će dočekati sama u surovim uslovima na ovoj planini, jer je ostala bez sina i unuke.

Gorska služba spašavanja posetila je nedavno ovu baku i donela joj pakete pune hrane i osnovnih potrepština. Ona je sa suzama u očima primila dobročinitelje koji nisu dozvolili da ove zime ostane napuštena i sama od svih, iako živi na nepristupačnom terenu, gde kad zaveje sneg, skoro pa nema prolaza.

"Teško mi je nisam navikla, imala sam svoju decu, pa su me viđala, pa me pomagala, al sada mi je teško da dosađujem drugima. Sada moja deca trunu...", rekla je ona.

Golija, baka
foto: printscreen ARTNET / YOUTUBE

Kako je baka ispričala Gorskoj službi, ostala je bez sina i unuke, za pola godine oboje su preminuli, a njihove slike drži u sobi. Goste je primila unutar svoje kuće, koja iako stara i trošna, odiše toplinom. Na centralnom mestu, u regalu, porodične slike. Između ostalog, onih na kojima se nalaze sin jedinac i njegova preminula kći. Kako baka reče kroz suze, odoše za pola godine oboje.

"Koje moje crno dobro, kako mogu da budem dobro... Odoše mi jedini sin i unuka. Opet bih se borila, bila bih... Da nije toga... Ovako sam ostala sama, kao očajnik. Selo kao selo, neko otišao, nema naroda...", govorila je ona dok su pripadnici GSS-a ulazili u kuću.

U trošnoj kući su stari drveni prozori vezani za okno kanapom, a kada stigne prava zima, ovoj starici je u kući teško podnošljivo.

Golija, baka
foto: printscreen ARTNET / YOUTUBE

"To mi je problem zimi, hladno je. Noge stavim u rernu pa se grejem. Šta ću", rekla je starica. Videvši u kakvim uslovima živi, pripadnici GSS-a su obećali baki da će joj pomoći oko zdravstvene knjižice, lekova, pa i oko samih uslova života.

Starica je ispraćajući pripadnike Gorske službe, gutala suze na kućnom pragu, još jednom rekavši ono što je najviše boli.

"Za pola godine odoše oboje, oni su mi dolazili, donosili... Sad ih nema, sad sam ko očajnik. Hvala vam, nek vas sreća prati...", plačnim glasom je rekla baka, prenosi a1tv.net.

Golija, baka
foto: printscreen ARTNET / YOUTUBE

Na kraju, dok je pratila goste, još jednom se zahvalila i jako zaplakala.

"Sreća nek vas prati. I onaj što mi poslao, nek mu je sve sretno i zdravo, sa moje strane. Nisam navikla ovako, pa mi teško, bože, kad sam došla do prosjaka...", rekla je ona kroz suze.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track