U OVOM GRADU U SRBIJI OTVOREN PRVI RESTORAN SAMO ZA ŽENE: Evo otkud to, dosad su imale samo svoje termine za bazen
Foto: RINA

Muškarci mogu samo da gledaju kroz prozor

U OVOM GRADU U SRBIJI OTVOREN PRVI RESTORAN SAMO ZA ŽENE: Evo otkud to, dosad su imale samo svoje termine za bazen

Srbija -

NOVI PAZAR - Ukoliko ste muškarac i nađete se u Novom Pazaru, vrata jednog ugostiteljskog objekta biće vam zatvorena.

Dosad su imale svoje termine na bazenima, a odnedavno je otvoren i prvi restoran u Srbiji čiji gosti mogu biti isključivo žene.

Naime, ovaj restoran se nalazi u centralnoj ulici u Novom Pazaru i ova ideja naišla je na oduševljenje pripadnica lepšeg pola u ovom gradu. Razlozi za to su brojni jer su do sada postojali objekti u koje su mogli ulaziti i piti kafu samo muškarci. Ovo dođe kao neka vrsta finog revanša.

restoran za žene, Novi Pazar
foto: RINA

- Potreba za ovim mestom bila je ogromna. Ispijanje kafe ovde je dosta drugačije, opuštenije, a osećamo se i bezbednije. To je potrebno našoj sredini, koja je specifična po mnogo čemu - rekla je za RINU Suzana Karišik iz Novog Pazara.

U ovom restoranu kažu da nisu otvorili ovaj lokal zbog verskih uverenja, već zbog lokalne zajendice, koja je ipak, kako priznaju, poprilično izgrađena na religiji. Neretko su žene u islamu odvojene od muškaraca, primera radi kad se mole u džamijama i izjavljuju saučešće. Vetar u leđa ovom prvom ženskom restoranu, svakako je to što se žene u njemu osećaju opuštenije, pa tako, inače stroga verska pravila, kada su same, su blaža i manje rigorozna.

1 / 5 Foto: RINA

- U Novom Pazaru žene su do sada imale svoje termine za bazene. Interesovanje za njih je postalo toliko veliko da su ih na kraju samo one koristile. Tu se rodila ideja o "ženskom restoranu".

Svakoj ženi potrebno je da bude sa svojom prijateljicom, sestrom, da bude u ženskom društvu u kom može da se opusti. U Novom Pazaru se odavnina muškarci okupljaju u kafedžinicama, a žene tu obično ne zalaze, sada i one imaju svoje mesto - rekla je Samira Avdović, vlasnica restorana.

Muškarci Novog Pazara nisu imali preterane zamerke na ovaj novootvoreni restoran.

Kurir.rs/RINA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track