KUĆE NA SELU NA TERITORIJI SOMBORA ZA JOŠ 42 PORODICE! Gradonačelnik Ratković: Velikom broju mladih rešeno stambeno pitanje VIDEO
Foto: Printscreen/Instagram/025

KUĆE NA SELU NA TERITORIJI SOMBORA ZA JOŠ 42 PORODICE! Gradonačelnik Ratković: Velikom broju mladih rešeno stambeno pitanje VIDEO

Srbija -

Kuće na selu dobilo je još 42 porodice sa teritorije Grada Sombora, a po osnovu Konkursa Ministarstva za brigu o selu. Tim povodom, danas su u Beogradu u Palati Srbija, gradonačelnik Sombora Antonio Ratković, Ministarstvo za brigu o selu i članovi porodica potpisali ugovore o dodeli sredstava za kupovinu kuća. Za kupovinu kuće u Svetozar Miletiću odlučilo se 6 porodica, u Doroslovu 8, Telečkoj 2, Rastini 2, Šantiću 4, Stanišiću 4, Staparu 2, Bačkom Monoštoru 5, Čonoplji 1, Bačkom Bregu 1, Gakovu 4 i u Bezdanu 3.

Gradonačelnik Ratković je izrazio veliko zadovoljstvo što je veliki broj mladih na ovaj način rešio svoje stambeno pitanje.

"Briga o mladima i briga o selu su oblasti koje su u našem stalnom fokusu. Oživljavanje sela je važan deo odgovorne politike Aleksandra Vučića, da sačuvamo naš identitet i da pružimo vetar u leđa našim mladima pri realizaciji svojih životnih projekata. Izuzetno sam danas srećan što, pored mladih bračnih parova, omogućene su i kupovine kuća za samohrane majke i smatram i verujem da jačanje žena na selu, osnaživanje naših žena je važan deo našeg posla i odgovornosti", rekao je Ratković.

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić je rekao kako se ovim konkursom završava ciklus za ovu godinu i da je najvažnije što je veliki broj mladih obezbedio svoju budućnost.

"Danas potpisujemo ugovore za 530 kuća znači 530 kuća širom Srbije dobija ove nove stanare, među njima je 850 odraslih i preko 500 dece. Ono što je još bitnije od svega toga, da se radi o mladim ljudima, i jedan interesantan podatak je da preko 300 zahteva, porodica su oni koji iz gradova odlaze u sela", rekao je ministar Krkobabić.

Gradonačelnik Sombora je dodao kako je saradnja sa Ministarstvom za brigu o selu odlična pa je na teritoriji Grada Sombora po osnovu ovog konkursa, dodeljeno najviše kuća u celoj Srbiji.

"Hvala Ministarstvu za brigu o selu i ministru Krkobabiću što je omogućio da danas Grad Sombor dobije 42 kuće. Ukupno od 2021. i 2022. godine, krov nad glavom dobilo je 93 porodice iz Grada Sombora. Izuzetno mi je drago i ponosan sam pre svega i na naše sugrađane što su prepoznali značaj ovog konkursa, a sve u cilju kako bismo vratili mlade na selo. Mi nastavljamo dalje sa drugim infrastrukturnim ulaganjima u naša sela. Tu pre svega mislim na rekonstrukciju dotrajalih puteva, obnavljanje dečijih igrališta, izgradnju novih dečijih igrališta, rekonstrukciju škola i vrtića. Krenuli smo i sa renoviranjem seoskih ambulanti, a sve u cilju kako bismo našim sugrađanima koji žive u seoskim sredinama omogućili bolji i kvalitetniji život na selu".

Javni konkurs za realizaciju ovog programa počeo je 1. novembra, a današnjem potpisivanju ugovora prisustvovao je i član Gradskog veća za oblast socijalne zaštite Darko Smiljanić.

(Kurir.rs/025)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track