ODVRATNO I TUŽNO! Radnici komunalnog preduzeća u Lim bacaju plastične flaše! ZBOG OVOGA JE NASTAO HAOS, oglasili se i nadležni
Radnici JKP bacaju smeće u Lim, Foto: Printscreem

Nivo svesti u debelom minusu

ODVRATNO I TUŽNO! Radnici komunalnog preduzeća u Lim bacaju plastične flaše! ZBOG OVOGA JE NASTAO HAOS, oglasili se i nadležni

Srbija -

Na društvenim mrežama u utorak popodne pojavio se snimak na kom se vide dva muškarca kako bacaju plastične flaše u reku Lim.

Prizor je snimljen u centru Prijepolja, koje se pre manje od dve nedelje borilo sa poplavama! A u opisu se navelo da su vinovnici ovog odvratnog čina radnici JKP!

Na snimku se vidi kako radnici Komunalnog preduzeća angažovani preko javnih radova, bacaju plastične flaše u reku Lim.

Zbog toga su izvinjenje građanima Prijepolja i susednih opština uputili predsednik opštine Vladimir Babić i direktor JKP “Lim” Dževad Beganović.

Na koferenciji za medije, kako je preneo portal PP media, oni su osudili gest radnika i najavili sankcije protiv rukovodioca radne jedinice. Izrazili su nadu da se više slične stvari neće ponavljati.

Predsednik opštine Vladimir Babić rekao je da video klip koji se u javnosti pojavio daje ružnu sliku celog grada. On je naveo da lokalna samouprava uz pomoć države čini sve kako bi Prijepolje učinila čistijim mestom, međutim, da nesmotreni potezi pojedinaca nanose ogromnu štetu celoj društvenoj zajednici.

Direktor JKP “Lim” Dževad Beganović ističe da će zbog narušenog ugleda preduzeća i štete koja je načinjena celoj opštini konsekvence snositi rukovodilac radne jedinice zadužene za održavanje higijene.

- Bila je to nesmotrenost dva radnika koji su angažovani preko javnih radova. Mi ćemo preduzeti sve mere zbog ovakog ponašanje i odgovornost će snositi rukovodilac radne jedinice, koji će biti novčano kažnjen umanjenjem plate tokom naredna tri meseca - rekao je Beganović.

Ovo su ljudi na društvenim mrežama veoma žučno komentarisali:

- Stakleno zvono iznad celog Balkana, pa dok ima kiseonika, ima.

- I onda se čudimo poplavama, bolestima, zemljotresima. Mi smo loši.

- Tužno je što je ovaj čin njima potpuno normalan i ne vide nikakav problem u bacanju smeća u reku. Ovde je edukacija potpuno podbacila.

- Nivo svesti u debelom minusu!

- Sramota me njihovog bezobrazlika i bahatosti.

- Sve to priroda vrati sa kamatom. Ovo je za robiju! - komentarišu ljudi.

Kurir.rs / S.T. / PP media

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track