BACE ŽAR PA UPALE KONTEJNER: Grejna sezone donela stare probleme lozničkim komunalcima
Foto: T.Ilić

BACE ŽAR PA UPALE KONTEJNER: Grejna sezone donela stare probleme lozničkim komunalcima

Srbija -

Nova grejna sezona donela je stare probleme lozničkom KJP "Naš dom" pošto uprkos apelima neki građanai i dalje u kontejnere bacaju pepeo i žar praveći veliku štetu.

Na metalnim, starijim, kontejnerima jasno piše da je osim komunalnog otpada u njih zabranjeno bacati bilo šta drugo pa i žar, ali se to ponovo dešava u delovima grada gde nema daljinskog grejanja već građani koriste drvo i ugalj za zagrevanje stanova.

U preduzeću kažu da su im već zbog paljenja oštećena dva kontejnera, jedan na gradskom i drugi seoskom području čime je pričinjena šteta od oko sto hiljada dinara. Godišnje izdvajamo nekoliko miliona dinara za nabavku novih kontejnera, za zamenu dotrajalih, oštećenih, ali i za proširenje zone obaveznog iznošenja smeća i neodgovorno ponašanje pojedinaca pravi nam probleme, kažu u "Našem domu".

Kontejner, Loznica, Kontejneri
foto: T.Ilić

Bacanje žara u kontejnere predviđene za komunalni otpad osim što ih oštećuje može napraviti daleko veći problem i štetu ukoliko završi u kamionu za odvoženje smeća i zapali njegov tovar.

- Upaljeni kontejneri, i metalni i plastični, posle toga nisu više za korišćenje, a nama se u sezoni na takav način iz upotrebe eliminiše po više od petnaestak posuda. Problem je i što građani prilikom radova u stanovima u kontejnere bacaju građevinski materijal i preopterećuju ih pa dolazi do lomljenja i deformacija prikom istovara u kamione. Takav materijal oštećuje i vozila koja moraju na vrlo skupe i ne tako brze popravke, pa su neko vreme van upotrebe i remete redovan ritam odnošenja smeća – kažu u preduzeću.

Zbog toga iz "Našeg doma" apeluju na građane da kontejnere koriste na pravi način kako bi duže trajali i bilo ih dovoljno u svim delovima grada, ali i na seoskom području obuhvaćenom redovnim iznošenjem smeća.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track