NOPO: Nismo podržali većinu, odbornik ukrao pečat

Ključa u Novom Sadu

NOPO: Nismo podržali većinu, odbornik ukrao pečat

Srbija -
NOPO ukazuje da su demokrate i naprednjaci bitku za vlast u Novom Sadu spustili na najniži nivo. "Prvi više nemaju većinu, ali su spremni da je kupe, a drugi od prvog dana nemaju legitimitet, jer iza njih od prvog pokušaja promene vlasti stoje kupljeni glasovi, zatim zastrašeni, podmetnuti i potkupljeni odbornici".

BEOGRAD - Informativna služba stranke Nijedan od ponuđenih odgovora (NOPO) saopštila je da odbornik za koga se navodi da je podržao formiranje većine u Novom Sadu nije član te stranke.

Ta stranka demantovala je navode u medijima da je NOPO, odnosno odbornik NOPO podržao SNS i Miloša Vučevića, kao kandidata za gradonačelnika.

Reč je o Živku Ćurčiću, koji je donedavno bio član NOPO-a, a koji, kako se navodi u saopštenju, nije vratio pečat stranke.

"Mi smatramo da su Novom Sadu potrebni novi izbori i da nam neće biti dobro ni ako grad bude vodio Pavličić, ni ako grad bude vodio Vučević", dodaje se u saopštenju.

NOPO takođe ukazuje da su demokrate i naprednjaci bitku za vlast u Novom Sadu spustili na najniži nivo.

"Prvi više nemaju većinu, ali su spremni da je kupe, a drugi od prvog dana nemaju legitimitet, jer iza njih od prvog pokušaja promene vlasti stoje kupljeni glasovi, zatim zastrašeni, podmetnuti i potkupljeni odbornici", dodaje se u saopštenju.

NOPO navodi da se još od 6. maja u Novom Sadu govori o pritiscima na birače i o masovnoj kupovini glasova od Romske demokratske stranke.

"Legalnost bar šest odborničkih mesta je pod istragom. Još šest mandata sa sobom nose ljudi odabrani na onim listama koje više ne zastupaju, među ostalima i Živko Ćurčić, donedavno član NOPO-a, protiv koga ćemo morati da podnesemo najmanje jednu prijavu, prvu jer on odbija da vrati pečat stranke kojoj ne pripada", dodaje se u saopštenju.

U Novom Sadu će u sredu biti održana vanredna sednica Skupštine grada na kojoj se očekuje formiranje nove gradske vlasti, po modelu uspostavljenom na republičkom nivou.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track