VREME JOJ NE MOŽE NIŠTA! Radosavljević heklanjem "SLIKA" svet oko sebe: Neki koriste četkice i boje, moj ALAT su igla i konac!
Mirjana Radosavljević- iglom i koncem kroji svet oko sebe, Foto: Kurir tv

"galerija pod vedrim nebom"

VREME JOJ NE MOŽE NIŠTA! Radosavljević heklanjem "SLIKA" svet oko sebe: Neki koriste četkice i boje, moj ALAT su igla i konac!

Srbija -

U galeriji pod vedrim nebom, Mirjana Radosavljević umetnica, koja heklanjem izražava svoju kreativnost, i uklapa nesvakidašnje kreacije u prirodni ambijent. Otkrila je deo svog "sveta" gledaocima, u pohodu emisije "300 čuda".

Nevena Radosavljević
foto: Kurir tv

Ekipa Kurir TV zatekla je Radosavljević, kako radi punom parom,u prirodnom okruženju, u društvu svog psa Afroa, gde je otkrila detalje radinosti.

- Danas konkretno radimo buvu, inspiracija za tu buvu je moj ljubimac i naravno prirodno okruženje, pa sam rešila da tu buvicu ubacim na moj prelepi pokrivač - rekla je Radosavljević, heklajući.

Nevena Radosavljević
foto: Kurir tv

Neobični i nesvakidašnji detalji prepoznatljivo su obeležje njenih umetničkih radova. Heklanjem spaja parčiće i cvetiće od kojih dobija neobične životinje.

- Sve radim pletenjem, odnosno heklanjem. Inspiracija su mi vodozemci, davždevnjaci, žabe, ribe, kučence, čak i jedno majmunče koje sam ja zamislila da mogu da se uklope u ovom ambijentu, meni su veoma drage ove igračke - otkrila je ona.

03:50

Iglom i koncem kroji svet oko sebe

Priroda joj je omiljeno mesto za inspiraciju

- Nema veze da li je leto, zima priroda je prelepa i sve što vidim moja ruka može obraditi. Kada je sneg, kiša, ništa me ne zaustavlja. Nadam se da ću da uhvatim neki momenat koji nije uhvatio niko osim mene. Ja koristim konac i iglu, drugi koriste boje i četkice - ispričala je umetnica.

- Moja glavna preokupacija su bili mantili, haljine, džemperi, jeleci, pa onda sve što mi padne na pamet - rekla je Radosavljević, koju ni oluja, ni kiša, pa ni sneg ne zaustavljaju da "hvata" jedinstvene momente inspiracije.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track