DEDA MRAZ JE STEFANU IZ KIKINDE ISPUNIO ŽELJU: Iz crvenog paketa iskočili petao i koka (FOTO)
Foto: Kurir/S.U.

Kukuriku, kokoda

DEDA MRAZ JE STEFANU IZ KIKINDE ISPUNIO ŽELJU: Iz crvenog paketa iskočili petao i koka (FOTO)

Srbija -

Silno se obradovao četvorogodišnji dečak iz Kikinde, Stefan Stanković kad je u dvorištu ugledao Deda Mraza i Snežnu kraljicu.

Kikinda, Deda Mraz, Stefan Stanković
foto: Kurir/S.U.

Belobradi čika nosio je veliku crvenu kutiju. Zajedno su je i otvorili, a onda je usledio šok. U njoj su se nalazili petao i koka. Ovom poklonu se Stefan nadao i o tome u pismu izvestio Deda Mraza. Pismo je ubacio u “kutiju želja”, koja se ušuškana nalazila u novogodišnjoj kućici u centru grada, i čekao.

Kikinda, Deda Mraz, Stefan Stanković
foto: Kurir/S.U.

U najomiljeniju dečju kutiju slilo se čak oko 5.500 pisama. Deseta jubilarna akcija podele novogodišnjih paketića počela je baš iz dvorišta Stefana Stankovića:

- Koka će se zvati Lidija. Tako sam odlučio jer mi je tetka Lidija pomogla da Deda Mrazu napišem pismo. Koku i petla ću hraniti i paziti- ushićeno je rekao Stefan.

Kikinda, Deda Mraz, Stefan Stanković
foto: Kurir/S.U.

Kako će se zvati petao, nismo saznali od Stefana jer je bio zaokupljen novim pernatim ljubimcima. Njegovi roditelji, Aleksandar i Jelena, kažu da je Stefan koku i petla zatražio pre tri meseca:

- Očekivali smo igračku, a ne prave pernate prijatelje za našeg Stefana. Hvala gradu što su Stefanu, ali i drugoj deci ulapšali praznike- rekla je dečakova majka Jelena.

Stefana Stankovića na proleće očekuje još jedno iznenađenje, u vidu 50 pilića:

- Stefan je imao neobičnu novogodišnju želju i sa zadovoljstvom smo je ispunili. Ove godine imamo rekordan broj pisama, više od 5.500. Grad je sa donatorima obezbedio toliko i paketića. Među neobičnijim željama još su vaterpolo lopta, jahaće rukavice, zlatna medalja, pa i jelka- naveo je Lukač.

Kikinda, Deda Mraz, Stefan Stanković
foto: Kurir/S.U.

Deda Mraz jedne godinu doneo šarana

Pre nekoliko godina, jedan dečak je u pismu naveo da bi najviše voleo da mu Deda Mraz pokloni veliku ribu:

- Moj deda često ide na pecanje i uvek kaže da će mi doneti velikog šarana. Kad se vrati kući, ne donese ništa, ili to budu ribice koje nisu veće od moje šake. Zato hoću da mi Deda Mraz donese velikog šarana napisao je tada mališan i slatko nasmejao organizatore. Ispunio je prethodnih godina Deda Mraz još neke neobične želje, pa je uz paketić, doneo šunku, kobasice, ali i grožđe.

Kurir.rs/S.U.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track