TURISTIČKI CVET ZA TO LOZNICA: Na pravi način predstavljen kraj od Tršića, Banje Koviljače, Drine do Manastira Tronoše i Čokešine
Foto: T.I./Kurir

KRUNA DOSADAŠNJEG RADA

TURISTIČKI CVET ZA TO LOZNICA: Na pravi način predstavljen kraj od Tršića, Banje Koviljače, Drine do Manastira Tronoše i Čokešine

Srbija -

Najprestižniju srpsku nagradu u turizmu - "Turistički cvet", koju dodeljuje Turistička organizacija Srbije, dobila je ove godine Turistička organizacija grada Loznice (TOGL), a tim povodom je danas u gradskoj upravi održana konferencija za medije.

Pomoćnik gradonačelnika Ljubinko Đokić, kazao je da je ovo potvrda da TOGL na pravi način predstavlja turističke potencijale Loznice u zemlji i inostranstvu, a priređuje i brojne uspešne manifestacije.

- Na području Loznice tokom godine se priređuju mnoge manifestacije i o svima brine i promoviše ih TOGL pa zato nije ni čudo što je dobila ovo priznanje – kazao je pomoćnik gradonačelnika i podsetio na sva turistička mesta i kulturno-istorijske spomenike koje ima loznički kraj, od Tršića, Banje Koviljače, Drine, do Manastira Tronoše, Čokešine, i ostalih destinacija.

Snežana Perić, direktorka TOGL, je podsetila da su ove godine već dobili nekoliko nagrada, a među njima i više međunarodnih za dokumenatarni film "Lilanje u Loznici" i "Prizmu" za festival "Lila-Lo".

Loznica, turistička organizacija
foto: T.I./Kurir

– "Turistički cvet" je kruna našeg rada u poslednjih nekoliko godina. Zahvalna sam i rukovodstvu grada na podršci našem radu što je omogućilo da put od sasvim prosečne do najuspešnije turističke organizacije u zemlji pređemo za samo nekoliko godina. Sve više pričamo o turističkim proizvodima, a oni se stvaraju zajedno sa turističkom privredom, sa udruženjima građana i pojedincima. Svi zajedno daju izuzetan doprinos razvoju našeg grada i samo sinhronizovan rad lokalne samouprave, TOGL, drugih institucija, pre svega Centra za kulturu ‘‘Vuk Karadžić’‘ i Kancelarije za mlade, ta saradnja i međusobna podrška dovode do ovakvih rezultata – rekla je Perićeva dodajući da je nagrada ‘‘Turistički cvet’‘ ‘‘ogromna čast’‘ i čestitala još jednom svojim saradnicima.

TOGL se, pored nagrade za najbolju turističku organizaciju, može ponositi i time što je drugu godinu zaredom festival ‘‘Lila-Lo’‘ izabran među četiri najbolje turističke manifestacije u Srbiji, mada tek postoji pet godina. Ona je najavila i bogat program u Loznici tokom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika.

T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track