STRATEŠKI PROJEKTI: Kragujevac postaje važna lokacija na turističkoj mapi Srbije
Foto: Promo

STRATEŠKI PROJEKTI: Kragujevac postaje važna lokacija na turističkoj mapi Srbije

Srbija -

Za novoizabranog ministra turizma i omladine Huseina Memića gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić upriličio je prijem u gradskoj kući. Prijemu su prisustvovali Edis Durgutović, narodni poslanik i Zoran Rajović, državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

- Razgovarali smo o gradskim turističkim potencijalima od VTZ-a, Kneževom arsenalu, jezeru Bubanj i drugim značajnim lokacijama koje bi Kragujevac izdvojile na turističkoj mapi Srbije. O Vojno-tehničkom zavodu do sada se samo razgovaralo, a nakon sprovedenog međunarodnog konkursa za urbanu obnovu i rehabilitaciju te prostorne kulturno-istorijske celine imamo šest rešenja koji će biti osnova za dalji razvoj lokacije. Time bi Kragujevac dobio staro gradsko jezgro sa velikim turističkim potencijalom. Možda i većim od drugih sličnih lokacija u Srbiji i regionu - rekao je gradonačelnik Dašić nakon sastanka sa ministrom.

1 / 6 Foto: Promo

Strateški projekti Kragujevac pozicioniraju kao važnu lokaciju na turističkoj mapi Srbije, koja mu i pripada, rekao je ministar Husein Memić.

- Ministarstvo turizma i omladine opredeliće 822 miliona dinara za različite projekte kojom ćemo osnažiti turističku infrastrukturu, a u planovima je ulaganje i u turističku infrastrukturu Kragujevca - rekao je ministar Memić.

Podsetio je da je prethodnih godina uloženo 35 miliona dinara od kojih za projekat na jezeru Bubanj 15 miliona, a prethodne godine 20 miliona dinara.

- Pred nama su veliki i ozbiljni projekti - dodao je ministar Memić.

U okviru prve posete Kragujevcu, ministar Memić je sa gradonačelnikom i njegovim saradnicima obišao zabavno-rekreativni park na jezeru Bubanj u čiju izgradnju je ministarstvo uložilo 15 miliona, a grad Kragujevac pet milona dinara.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track