VANDALI ČUPAJU KABLOVE I ODNOSE UKRASNE LED SIJALICE: Novogodišnja rasveta u Kraljevu na meti razbojnika
Foto: Kurir/J.S.

bezobrazluk

VANDALI ČUPAJU KABLOVE I ODNOSE UKRASNE LED SIJALICE: Novogodišnja rasveta u Kraljevu na meti razbojnika

Srbija -

Da ni novogodišnja rasveta ne može da bude pošteđena vandalizma, svedoči primer iz Kraljeva.

Uprkos izuzetno dobro urađenoj dekoraciji centra grada od strane radnika gradske “Čistoće“, vandali već nekoliko večeri za redom čupaju kablove i odnose ukrasne led sijalice.

- Nova jelka koja je postavljena ispred zgrade Gradske uprave u Kraljevu, zajedno sa irvasima i sankama Deda Mraza, na lokaciji gde naši mališani vole da se fotografišu, nalazi se u potpunom mraku i nemoguće je napraviti snimak, kaže jedna ogorčena Kraljevčanka.

Kraljevo, novogodišnja rasveta
foto: Kurir/J.S.

Po njenim rečima, čak je i svetleći napis „I love Kraljevo“ koji se nalazi na Gradskoj terasi već solidno „očerupan“, pa mu fale delovi velikog srca, kao i četvrtina slova „o“, što se nije dešavalo ranijih godina.

- Na Trgu Jovana Sarića postavili smo novu jelku sa prošlogodišnjim irvasima i kočijama, ali već nekoliko puta dolazimo da nastavimo kablove, promenimo džekove ili sijalice. Apelujemo na naše sugrađane da nam ne otežavaju posao, kako sav naš rad ne bi bio uzaludan, napominju iz Javnog komunalnog preduzeća „Čistoća“ u Kraljevu.

1 / 2 Foto: Kurir/J.S.

Za razliku od ukrasa koji su već oštećeni, dve nove trodimenzionalne figure koje se nalaze na samom Trgu srpskih ratnika za sada odolevaju vandalima i privlače veliku pažnju Kraljevčana, naročito onih najmlađih.

Za novogodišnje ukrašavanje grada na Ibru na nekoliko lokacija, kao i u Mataruškoj banji i na Ušću, lokalna samouprava u Kraljevu ove godine, kao i prethodnih godina, izdvojila je oko milion i po dinara.

Kurir/J.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track