VODA U VRTIĆIMA I ŠKOLAMA 11 SELA ZABRANJENA ZA PIĆE: Ministarstvo zdravlja: Voda u bunarima neispravna
Foto: Shutterstock

sreća pa je raspust

VODA U VRTIĆIMA I ŠKOLAMA 11 SELA ZABRANJENA ZA PIĆE: Ministarstvo zdravlja: Voda u bunarima neispravna

Srbija -

Na osnovu izveštaja Zavoda za javno zdravlje Požarevac o izvršenim laboratorijskim ispitivanjima vode za piće, sanitarna inspekcija je donela rešenja o zabrani upotrebe vode za piće u vrtićima i školama u 11 sela opštine Smederevska Palanka, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Razlog zabrane je fizičko-hemijska i mikrobiološka neispravnost vode iz lokalnih vodnih objekata koja se koristi za piće i druge sanitarno-higijenske potrebe u navedenim objektima.

Uzorci su obrađeni u nadležnom ZZJZ Požarevac, a rezultati laboratorijskih ispitivanja dostavljeni na dalju nadležnost Odseku za sanitarni nadzor Smederevo.

selo, bunar, česma
foto: Shutterstock

Sanitarna inspekcija je obaveštena od strane 5 direktora škola i vrtića da su već preduzeli mere u smislu nabavke aparata za vodu i flaširane vode za piće za decu i učenike, kao i da su kontaktirali nadležni zavod kako bi tokom raspusta izvršio dezinfekciju bunara u školama u kojima je voda mikrobiološki neispravna.

U navedenim školama i vrtićima deca dobijaju hranu (užinu) koja se priprema u centralnoj kuhinji u Smederevskoj Palanci i koja se snabdeva vodom iz gradskog vodovoda.

Sanitarna inspekcija će u narednom periodu pažljivo pratiti situaciju sa vodosnabdevanjem u navedenim objektima.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track