BADNJE VEČE U LOZNICI: Naložen badnjak uz vatromet i kuvano vino! FOTO
Foto: Kurir/T.Ilić

svečarski

BADNJE VEČE U LOZNICI: Naložen badnjak uz vatromet i kuvano vino! FOTO

Srbija -

LOZNICA – Tradicionalno paljenje velikog badnjaka obavljeno je posle liturgije u prisustvu velikog broja građana u porti stare lozničke crkve Pokrova Presvete Bogorodice, nešto posle 17 časova.

1 / 7 Foto: Kurir/T.Ilić

Nalaganje badnjaka održano je u isto vreme i kod hramova Vaznesenja Gospodnjeg na Lagatoru, Svetog Prokopija u Lozničkom Polju, Prepodobne mati Angeline u Voćnjaku i Svetih apostola Petra i Pavla u Banji Koviljači. Tokom svečanosti građanima su deljeni mali badnjaci sa slamom, a veče je ulepšano velikim vatrometom, kuvanim vinom i prigodnom muzikom.

Na kraju je zasviralo i kolo pa se i zaigralo na Badnje veče kraj najstarijeg lozničkog hrama. Januarska noć sa prolećnih deset stepena u plusu omogućilo je dolazak velikog broja Lozničana, a bilo je svih generacija, od beba u kolicima, dece, omladine do sedih glava.

Loznica
foto: Kurir/T.Ilić

Uz poruku ‘’Mir božji, Hristos se rodi’’ ovdašnje sveštenstvo je čestitajući Božić pozvalo građane na mir i poželelo da bude više sloge i solidarnosti među ljudima.

Na Badnje veče je bilo i više vatrometa u privatnoj režiji, a pedarde su pucale sa svih strana. Uz poštovanje božićnih običaja i bogatu trpezu sutra će u svim domovima Vukovog zavičaja, ovdašnjim crkvama kao i manastirima, Čokešini Tronoši, tradicionalno biti obeležen veliki praznik, dan rođenja Isusa Hrista.

Kurir.rs/T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track