CELO SELO SLAVI ZAJEDNO BADNJE VEČE: Mladi sve organizovali, a stariji ih podržali! FOTO
Foto: Kurir

prvi put

CELO SELO SLAVI ZAJEDNO BADNJE VEČE: Mladi sve organizovali, a stariji ih podržali! FOTO

Srbija -

PROKUPLJE- U prokupačkom Novom selu Badnje veče se obeležilo u centru sela. Ovo je prvi put da se organizuje ovako nešto u selu, a na ideju je došla grupa mladih koji su uspeli da okupe sve komšije i da svi zajedno dočekaju najradosniji hrišćanski praznik Božić.

- Sve su to mladi organizovali, a mi stariji smo ih smao podržali. Nikada se ovako nije okupilo selo, kao sada i verujte, svi su presrećni - kaže predsednik Mesne zajednice Miroljub Dinčić.

Prokuplje
foto: Kurir

Za muziku, prase na ražnju, paljenje Badnjaka, druženje „krivi su“ Aleksandar, Zoran i Sreten Dinić, Ivan i Milan Paunović.

- Želeli smo da svi zajedno obeležimo najradosniji hrišćanski praznik, da se skupimo i družimo. Sve je manje ljudi u selu, a želimo da nas je više - objasnio je razlog za okupljanje Aleksandar Dinić.

Prokuplje
foto: Kurir

On je dodao da su njihovu ideju svi jedva dočekali i da je svako učestvovao kako je mogao.

- Učimo našu decu tradiciji. Ostavljamo im ono što su nam ostavili naši stariji i srećni smo što imao čime da se ponosimo - presrećna je Jelena Paunović.

Prokuplje
foto: Kurir

Prethodno su svi po tradiciji večerali u svojim domovima, a onda se okupili u centru sela. Nadaju se da će se ovo okupljanje nastaviti i narednih godina, jer, kako kažu, najsrećniji su kada su sa svojim najbližima i komšijama.

Povelo se i kolo, a organizovana je i fudbalska utakmica za ponoć. Pored meštana Novog sela, zajedno Badnje veče proslavljaju i Božić dočekuju i prokupačke ulice Rade Drainac i Treći avgust.

Prokuplje
foto: Kurir

Oni već tradicionalno napolju obeležavaju praznik dvadeset godina. Badnje veče se sa komšijama slavi i u Đurevačkom naselju u prokuplju, gde se lomi i Česnica, delepaketići svoj deci u naselju, a kako izgleda sve je više delova grada koji odlučuju da praznik dočekaju sa komšijama.

Kurir.rs/B.R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja