PAZI, SNIMA SE U LOZNICI: U funkciji 44 nadzorne kamere, uskoro još stotinak!
Foto: T. Ilić

POKRIVENO SVE

PAZI, SNIMA SE U LOZNICI: U funkciji 44 nadzorne kamere, uskoro još stotinak!

Srbija -

LOZNICA – Na području Loznice počeo je da radi video-nadzor i trenutno su u funkciji 44 kamere čiji rad se nadgleda iz nadzornog centra. Kamere su postavljene minule godine, a plan je, kažu u gradskoj upravi, da tokom ove bude instalirano još njih stotinak.

Snimaju se najfrekventiji delovi grada što se tiče saobraćaja i kretanja pešaka pa su kamere postavljene kod više raskrsnica, trgova, kružnih tokova, a u planu je da budu ‘’pokriveni’’ svi oni prostori koje policija smatra prioritetnim.

kamere, video nadzor, snimanje, Loznica
foto: T. Ilić

Zahvaljujući sofisticiranom video nadzoru ubuduće će svi oni koji se na javnim mestima ponašaju neprikladno, u suprotnosti sa zakonom, brzo biti identifikovani, a koristiće policiji mnogo i u slučaju saobraćajnih nezgoda da se brže i lakše ustanovi šta se, kada i gde dogodilo.

kamere, video nadzor, snimanje, Loznica
foto: T. Ilić

Sve ovo čini se kako bi se podigla kompletna bezbednost u Loznici. Osim ovih kamera u planu je da na prilazima gradu na saobraćajnicama budu postavljene kamera za merenje brzine vozila, a na magistralnom putu Loznica - Banja Koviljača takva već postoji.

(Kurir.rs / T. I.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track