DRAMATIČAN SNIMAK SA DRINE: Kućica na steni potapana 6 PUTA, a ovo je TAJNA što sada odoleva nemilosrdnoj reci (VIDEO)
Foto: TIK TOK PRINTSCREEN

dramatično

DRAMATIČAN SNIMAK SA DRINE: Kućica na steni potapana 6 PUTA, a ovo je TAJNA što sada odoleva nemilosrdnoj reci (VIDEO)

Srbija -

Ogromne padavine na teritoriji Bajine Baše ponovo su u opasnost dovele najveću turističku atrakciju ove opštine, a nada je da će ona ipak opstati.

Na mrežama se deli snimak vrlo dramatičnog stanja ovog objekta.

Kućica na Drini sagrađena je davne 1969. godine i do sada ju je Drina plavila čak šest puta. Ova, sedma po redu, najduže opstaje.

"Od prvobitnih kućica razlikuje se po tome što je na temeljima odignuta, stranice kuhinje su otvorene, kako nema zadnjeg zida tako nema ni prednjeg, stvari su podignute na tavan, a reka nesmetano teče kroz nju. Ako bi nivo Drine bio visok i ako bi nadošla, kućica bi ostala neoštećena a reka nesmetano proticala", rekao je za RINU Milan Savić Miško i dodao:

"Kućica je izgrađena od jako čvrstog materijala, sva je u šafovima i tako da na mnogo načina uspeli smo da je obezbedimo. Izuzetni je zanimljiva za arhitekte jer se mnoge stvari primenjene na gradnji ove kućice, ne priminjuju u gradnji na kopnu", rekao je Milan.

On je upravo i jedan od graditelja prve kućice, koja je nastala davne 1969. godine kao deo dečačke igre i to za samo pet dana.

Ostaje nada da će atrakcija zaista odoleti ovom, najnovijem izazovu prirode.

Kurir.rs/ Mondo/Rina

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track