MNOGI KUVARI SMATRAJU MIROČKI SIR ZA NAJBOLJI NA SVETU! Ovo je tajna viševekovne tradicije: Po ovome je prepoznatljiv! (VIDEO)
Foto: Kurir televizija

kurir tv

MNOGI KUVARI SMATRAJU MIROČKI SIR ZA NAJBOLJI NA SVETU! Ovo je tajna viševekovne tradicije: Po ovome je prepoznatljiv! (VIDEO)

Srbija -

Mnogi vrsni kuvari Miročki bareni sir svrstavaju među najboljim sirevima na svetu.

Tajnu ovog sira meštani ne otkrivaju u potpunosti, ali zdravlje životinja i sama priprema sira je i te kako specifična.

Ljubinka Pavlović, kojoj se čukundeda doselio u Miroč i započeo proizvodnju, sada ima 15 krava, a kaže da je to dovoljno da podmiri sve mušterije iz raznih krajeva Srbije:

00:57

MNOGI KUVARI SMATRAJU MIROČKI SIR ZA NAJBOLJI NA SVETU! Ovo je tajna viševekovske tradicije: Po ovome je prepoznatljiv!

- Miročki sir je prepoznatljiv po tome što škripucka kada se jede. Takođe, odličan je za grilovanje, dakle kriška se ne topi.

Za nju je najvažnije zdravlje krava, pa je zbog toga njima posvetila deo školovanja.

- Jedne zime bio je veliki sneg, a nama je krava krenula da se teli. Mladunčetu je ostala prednja nožica, što zapravo ne predstavlja veliki problem. Međutim, mi nismo znali to da ispravimo, a veterinar kada je stigao bilo je jako kasno. Tele je uginulo, a mene je to jako zabolelo. Od tog momenta sam odlučila da ću završiti srednju veterinarsku školu, a usresredila sam se na porodiljstvo - rekla je Pavlović.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja