Gradonačelnik Stevan Bakić uručio ključeve dva automobila načelniku PU Subotica Borivoju Mucalju
Foto: Grad Subotica

Gradonačelnik Stevan Bakić uručio ključeve dva automobila načelniku PU Subotica Borivoju Mucalju

Srbija -

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić danas je, na platou ispred upravne zgrade Policijske uprave u Subotici, načelniku subotičke policije Borivoju Mucalju uručio ključeve dva automobila „škoda oktavija” prilagođenih potrebama saobraćajne policije. Gradonačelnik Bakić je, tim povodom, izjavio da su sredstva za nabavku i opremanje ovih vozila u visini od 8.353.000,00 dinara obezbedjena iz gradskog Fonda za unapređenje bezbednosti saobraćaja.

„Današnjim uručivanjem ključeva dva automobila ’škoda oktavija’ načelniku PU Subotica Borivoju Mucalju nastavlja se dobra saradnja subotičke lokalne samouprave sa Policijskom upravom Subotica. Vozila su opremljena sistemom za prepoznavanje tablica, kamerama i radio stanicama, u skladu sa potrebama saobraćajne policije. Od osam miliona i 353 hiljade dinara, koliko je ukupno opredeljeno za nabavku i opremanje ovih automobila, za nabavku obe „škode oktavije’ izdvojeno je 5.103.000,00 dinara, dok je opremanje tih vozila koštalo 3.250.000,00 dinara“, rekao je gradonačelnik Bakić.

On je dodao da je za brendiranje oba vozila, koje sa sastojalo od ugradnje svetlosno-zvučne instalacije i nalepnica, Grad Subotica obezbedio dodatnih 336.000 dinara.

1 / 12 Foto: Grad Subotica

„Ovim opremljenim vozilima Grad Subotica želi da pomogne sobraćajnoj policiji u preventivnom delovanju, kao i adekvatnom sankcionisanju nesavesnih vozača, čime se utiče na smanjenje mogućnosti saobraćajnih nezgoda, što je svakako i krajnji cilj kako bi se sačuvali životi i povećala saobraćajna kultura učesnika u saobraćaju. Želim da pohvalim sve pripadnike Policijske uprave Subotica na profesionalnom izvršenju svojih obaveza u čuvanju javnog reda i mira na teritoriji grada Subotice u ovim izuzetno teškim vremenima i da im poželim da i dalje beleže dobre rezultate. Želim, takođe, sve najbolje Policijskoj upravi i njenom načelniku Borivoju Mucalju, a Grad Subotica će uvek biti vetar u leđa i podrška našoj Policijskoj upravi“, naglasio je gradonačelnik Stevan Bakić.

U ime PU Subotica, načelnik Odeljenja saobraćajne policije Vladan Gajić zahvalio se gradonačelniku Bakiću i Gradu Subotici na dobroj saradnji.

„Kao što je gradonačelnik već rekao, ovo su dva vozila koja su dobijena od sredestava sa kojim raspolaže Savet za bezbednost saobraćaja. Inače, radi se o vozilima koja su opremljena najsavremenijom opremom, što će nam olakšati rad i povećati našu produktivnost“, kazao je Vladan Gajić.

Grad Subotica

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track