ŠPALIR OD UČENIKA ZA OMILJENU NASTAVNICU: Ispraćaj u penziju sa bakljama i suzama malo koji profesor je doživeo, ali jeste Zorka!
Foto: Jugmedia/E. Mladenović

treba to zaslužiti

ŠPALIR OD UČENIKA ZA OMILJENU NASTAVNICU: Ispraćaj u penziju sa bakljama i suzama malo koji profesor je doživeo, ali jeste Zorka!

Srbija -

Učenici Osnovne škole „Svetozar Marković“ u Leskovcu, priredili su iznenađenje za nastavnicu engleskog jezika Zorku Milenković koja je, na svoj rođendan, polse 40 godina predanog rada, održala poslednje časove i otišla u penziju.

„Ispratili smo je do kuće, sva odeljenja osmog razreda su učestvovala, jer nam je nastavnica jako draga i predavala nam je od petog razreda. Od svakog odeljenja je dobila po nešto, bukete cveća, bombonjere… I naravno odeljenje šestog gde je bila razredna kupilo joj je poseban poklon“, priča jedan od učenika.

Opisuje da je sve bilo spontano, svi su se složili da prirede iznenađenje i pored poklona rešili su i da je iznenade tako što su je sačekali ispred školskog ulaza. Odeljenje koje je imalo poslednji čas kod nje navelo ju je da izađe na đački ulaz, umesto na nastavnički.

"A na kraju su je i otpratili do kuće gde smo joj otpevali i rođendansku pesmu jer je otišla u penziju na dan svog rođendana".

Leskovac, Zorka Milenković
foto: Jugmedia/E. Mladenović

„Ovo je moja životna nagrada. Znate, ovakav ispraćaj od učenika i njihovih razrednih starešina, je moja, neka vrsta, životna nagrada“, kaže nastavnica Zorka.

Kako prenosi portal Jugmedia, ispraćaj sa bakljajama, poklonima, aplauzima, sklandiranjima i suzama, profesor treba da zasluži, a Zorka je, očigledno, zaslužila.

„Kako sam u koje odeljenje ulazila, dočekivana sam aplauzima i ponekom suzom, kao da sam neki predsednik“, nastavlja nastavnica.

Kada je izašla iz škole imala je šta i da vidi. Napravio se špalir od učenika sa razrednim starešinama.

„Skandiranja u smislu: Dian dan, Zorka, Zorka, najbolja si i slično, izmamila su i meni suze radosnice. Ja zaista ne znam kako da vam opišem taj osećaj. Osećam se nekako posebno“, priča ova profesorka iza koje stoje uspešni đaci.

Zorki Milenković neće biti dosadno u penziji. Ima unuka i ima svoju veliku baštu, a i uspešne sinove.

„Možda ću pomagati mom sinu koji je u Beogradu diplomirao engleski jezik i vratio se otuda da živi u Leskovcu, oženio i dobio dete, ali za njega nema posla. Ako se odluči da otvori svoju školicu, sigurno ću mu pomagati“, odlučna je.

I njen drugi sin je diplomirao u Beogradu slikarstvo. Ovogodišnji je dobitnik prve nagrade na Likovnom salonu u LKC-u, a već polako krči sebi put u toj umetnosti.

Kurir.rs/Jugmedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track