ŠTETE OD POPLAVA U NOVOM PAZARU JOŠ SE SANIRAJU: Iz Turske stigla pomoć - muljne i vodene pumpe, sušalice, čizme i kabanice
Foto: Rina

pomoć

ŠTETE OD POPLAVA U NOVOM PAZARU JOŠ SE SANIRAJU: Iz Turske stigla pomoć - muljne i vodene pumpe, sušalice, čizme i kabanice

Srbija -

Da se prijatelji najbolje poznaju u muci još jdnom je na dokazano na praktičnom primeru koji stiže iz Novog Pazara. Nakon katastrofalnih poplava koje su pogodile ovaj grad iz ambasade Republike Turske na čelu sa ambasadorom Ambasadorom Hamijem Aksojem gradskoj upravi uručili su donaciju u vidu pet muljnih pumpi, 10 vodenih pumpi, 15 sušilica, oko 100 pari čizama i kabanica.

- AFAD je institucija sa kojom se mi ponosimo jer veoma brzo reaguje u ovim situacijama, oni su ovde izvršili istraživanje šta je sve potrebno i deo te pomoći je stigla, takođe su posetili Sjenicu i Tutin, gde su takođe napravili studiju o potrenoj pomoći - kazao je ambasador Aksoj.

Novi Pazar, Poplave
foto: Rina

Pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara Nihad Hasanović izrazio je zahvalnost na ukazanoj pomoći i istakao da su skoro sve turske institucije brzo reagovale nakon vesti da su Novi Pazar pogodile katastrofalne poplave i izrazio očekivanje da će se prijateljski odnosi nastaviti i u budućnosti.

Novi Pazar, Poplave
foto: Rina

- Ovo je zlatno dona srpsko-turske saradnje. Prošle godine otvoren je i put Novi Pazar - Tutin koji je izgradila naša kompanija Tašjapi, takođe turska kompanija radi i na putnom pravcu Ivanjica – Sjenica i Varda – Požega, verujem da će se ta saradnja nastaviti i u budućnosti. Radi se i na uspostavljanju saradnje između turskog AFADA i Sektora za vanredne situacije Republike Srbije - naveo je Aksoj.

Kurir.rs/RINA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track