SRBIJA SE OTVARA KA SVETU: Projektu od nacionalnog značaja "3,2,1 Srbija" u fokusu Čačak i sastanak sa "Be culture" iz Brisela
Foto: 321 Srbija

Saradanja sa referntnim ustanovama u evropi i svetu

SRBIJA SE OTVARA KA SVETU: Projektu od nacionalnog značaja "3,2,1 Srbija" u fokusu Čačak i sastanak sa "Be culture" iz Brisela

Srbija -

Projekat od nacionalnog značaja "3,2,1 Srbija" predstaviće u narednom periodu kulturnu baštinu naše zemlje u saradanji sa referentnim ustanovama u Evropi i svetu, a visoka delegacija istoimenog udruženja održaće u februaru inicijalni sastanak sa predstavnicima organizacije "Be culture" iz Brisela.

Maja Zelenović
Maja Zelenovićfoto: 321 Srbija

- Sa njihovim internacionalnim partnerima ćemo predstaviti našu kulturnu baštinu u Parizu, Berlinu, Londonu, Amterdamu i Milanu - kaže Maja Zelenovic, direktorka komunikacija Udruženja "3,2,1-Srbija!":

-U našem fokusu trenutno je Grad Čačak - Nacionalna prestonica kulture 2023. godine. Uz svesrdno zalaganje gradonačelnika Miluna Todorovića i brojnih državnih institucija, prvenstveno predsednika Srbije Aleksandra Vučića, pokrenuti su veličanstveni projekti koji će predstaviti naše kulturno blago svetu.

Krajnje je vreme, dodala je, da se kroz prizmu kulture promovišemo van granica na pravi nacin.

- Niz referentnih kulturnih manifestacija u svetu poslužiće nam kao sjajna platforma da promovišemo naše kulturne i turističke kapacitete i upravo tu mogućnost ćemo da iskoristimo u peiodu pred nama.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović na otvaranju izložbe
Gradonačelnik Čačka Milun Todorović na otvaranju izložbefoto: 321 Srbija

Zelenovićeva je podsetila da je Čačak Nacionalnom prestonicom kulture 2023. godine zvanično postao otvaranjem izložbe "Kolekcija kao ogledalo", a prestižnom događaju prisutsvovali su upravnica Galerije Matice srpske Dr Tijana Palkovljević Bugarski, gradonačelnik Grada Čačka Milun Todorović i direktor Galerije "Nadežda Petrović" Branko Ćalović.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track