Najnovije vesti

Srbi guraju bugarski šleper na putu kod Mokre Gore
00:11

Srbi guraju bugarski šleper na putu kod Mokre Gore

Pomoć

SRBI GURAJU BUGARSKI ŠLEPER NA PUTU KOD MOKRE GORE: Udruženi pomogli vozaču koji se poprečio i uspeli da ga vrate u kolosek

Srbija
12:39h

Da srpska sloga može pomeriti sve granice pa čak i šlepere, pokazuje snimak sa puta kod Mokre Gore, gde su zaglavljeni šleper težak nekoliko desetina tona, vozači koji su se našli na putu ka Višegradu uspeli da zajednički izguraju i vrate na kolovoz, kako bi put nastavio dalje.

"Videli smo da je proklizao i poprečio se na putu. Imao je i neki problem sa točkovima. Zatvorio je obe kolovozne trake, a mi nismo želeli da ga ostavimo na cedilu. Zasukali smo rukave i krenuli da guramo. Nas desetak vozača, uspeli smo šleper da vratimo na kolosek kako bi nastavio put, a vozač bugarskog kamiona nam se srdačno zahvalio, rečima da ovakvu slogu i svrsdnu pomoć nigde doživeo nije - kazao je Miloš koji je učestvovao u guranju teškog šlepera.

kamion, Užice
foto: RINA

Sneg koji pada na ovoj teritoriji ne zadržava se na putu, tako da su svi pravci prohodni. Mašine su upućene na teren i rade na održavanju magistralnih puteva.

- Donete je zabrana za teretne kamione, preko Debelog brda, koji povezuje Bajinu Baštu i Valjevo. Sneg je padao čitave noći i tu je dosegao visinu preko 20 centimetara. U ostalim delovima saobraćaj se odvija bez većih problema, kazao je Alen Mušanović iz ove putarske firme.

1 / 3 Foto: RINA

Inače, u višim predelima užičkog kraja pada sneg, a u nižim predelima kiša. Sneg pada na Zlatiboru, Tari i Mokroj gori. Na ovim planinama ima od 10 do 15 cm snega. Putevi su na ovom području prohodni, a na pojedinim deonicama ima raskvašenog snega.

Sneg na putu ka Zlatiboru
00:12

Sneg na putu ka Zlatiboru

Kurir.rs/Rina/Z.G.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja