Najnovije vesti

SPASENI ZAVEJANI SKIJAŠI NA GOLIJI: Posle višesatne drame i borbe sa snežnim nanosima zavejani automobili odblokirani! VIDEO
Foto: Infoliga.rs

izvukli se

SPASENI ZAVEJANI SKIJAŠI NA GOLIJI: Posle višesatne drame i borbe sa snežnim nanosima zavejani automobili odblokirani! VIDEO

Srbija

Predsednik opštine Ivanjica Momčilo Mitrović potrvrdio je da su odblokirani skijaši koji su u tri automobila bili zavejani na putu Preko Brdo - Odvraćenica na Goliji.

1 / 7 Foto: Infoliga.rs

Da podsetimo usled snežne mećave na ovoj deonici u snežnom haosu tokom dana ostalo je zavejno oko desetak automobila koji su se našli na tri kilometara na putu od Odvraćenice ka Novom Pazaru. Bageri i dodatna mehanizacija, čistili su bez prestanka, a prioritet im je je da se izvuku ljudi iz zavejanih automobila.

- U pitanju su skijaši koji su parkirali automobile i sada ne mogu da ih pomere. Oni su se oglušili o sve apele koje su nadlženi uputili i ostali su zaglavljeni. Mehanizacija ide ka njima kako bi put bio pročišćen, a oni na bezbednom", rekao je Momčilo Mitrović predsednik opštine Ivanjica.

Osim situacije na Goliji u ostalim ivanjičkim planinskim selima situacija je pod kontrolom i za sada nema odsečenih sela. Inače, ovo nije prvi put da put Odvraćenica - Preko Brdo bude neprohodan usled snežnih nanosa, već je to situacija koja se ponavlja godinama unazad, pa nadležni redovno apeluju na putnike da budu oprezni prilikom prolaska ovom deonicom kao i da njom ne kreću bez preke potrebe.

Snabdevanje električnom energijom za sada se odvija bez problema, a sve raspoložive putarske ekipe su na terenu.

Kurir.rs/Novosti

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja