SIRIJAC LEČI I OSMEHOM! U kikindskoj bolnici zaposlio se dr Sami Hašim, odmah osvojio simpatije kolega i pacijenata!
Foto: Kurir/S.U.

Lepo prihvaćen

SIRIJAC LEČI I OSMEHOM! U kikindskoj bolnici zaposlio se dr Sami Hašim, odmah osvojio simpatije kolega i pacijenata!

Srbija -

KIKINDA- Specijalista radiologije dr Sami Hašim (31) iz Sirije, za vrlo kratko vreme, osvojio je simpatije kolega i pacijenata Opšte bolnice u Kikindi. Reklo bi se da i leči i osmehom. Uvek je nasmejan, a dve nedelje, koliko radi u ovoj zdravstvenoj ustanovi bile su dovoljne da upozna novu sredinu i Kikinđane. Mentalitet ljudi u Vojvodini nije mu stran, budući da je diplomirao na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu.

doktor, Kikinda, doktor Hašim Sami
foto: Kurir/S.U.

To nije njegova jedina veza za Srbijom: - Moja majka je Srpkinja, a otac Sirijac. Ovde sam došao pre deset godina, a diplomirao na Medicinskom fakulteti u Novom Sadu. Tokom treće, četvrte i pete godine , bio sam na studenskoj razmeni u Češkoj. Tamo je stvarno bilo dobro, ali sam se vratio u Srbiju. Sa diplomom i završenom specijalizacijom, razmišljao sam da pokušam da odem u Ameriku. Odlučio sam se da ostanem, a u međuvremenu sam se i zaposlio - kaže dr Hašim i dodaje da je specijalizirao pre tri meseca:

doktor, Kikinda, doktor Hašim Sami
foto: Kurir/S.U.

- Tražio sam posao. Prijavio sam se na konkurs i završio ovde u Kikindi, jer je Opštoj bolnici bio potreban radiolog. Iako sam tek dve nedelje ovde, utisci su veoma pozitivni. Koleginice i kolege lepo su me prihvatile. Nekim pacijentima čudan je moj naglasak, pa ima i onih koji misle da sam iz okoline Niša. U takvim situacijama im odgovorim da dolazim „malo dalje“- priča za Kurir na tečnom sprskom dr Hašim.

bolnica, Kikinda
foto: Kurir/S.U.

Zadovoljan je poslom, a i Kikinda mu se dopada.

- Devojka i ja smo obišli neke od ovdašnjih kafića i restorana. Ona je iz Šapca. Još uvek ne znam da li će postati supruga. Uskoro će i ona doći. Studira engleski jezik, a treba da položi još nekoliko ispita. Radujem se što će biti pored mene. Ona i moja majka su u Novom Sadu. Videćemo da li će se obe preseliti u Kikindu- kaže dr Hašim.

1 / 6 Foto: Kurir/S.U.

Hvali mladog kolegu

Doktor Sami Hašim prijavio se na konkurs i postao deo naše zdravstvene porodice. Na njega gledam kao na svoje dete. Tako tretiram sve mlađe kolege. Ovo je najbolji primer da lekari ne odlaze iz naše ustanove. Očigledno ima i onih koji su voljni da se ovde zaposle i profesionalno ostvare- kaže dr Vesna Tomin, v.d. direktorka Opšte bolnice u Kikindi.

Kurir.rs / S. Urošev

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track