AMBASADOR FRANCUSKE U SRBIJI: "Predsednik Makron želi da se snažna Srbija priključi snažnoj Evropskoj uniji“!
Foto: Grad Subotica

AMBASADOR FRANCUSKE U SRBIJI: "Predsednik Makron želi da se snažna Srbija priključi snažnoj Evropskoj uniji“!

Srbija -

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić ugostio je danas u Gradskoj kući ambasadora Republike Francuske u Republici Srbiji, gospodina Pjera Košara i ovom prilikom istakao da su razgovori protekli u srdačnoj atmosferi, kao i da je iskoristio priliku da predstavi sve vrednosti Grada Subotice među kojima je i Privredna zona “Mali Bajmok”.

“Danas sam imao veliku čast da se sastanem sa ambasadorom Republike Francuske u Republici Srbiji, Njegovom ekselencijom Pjerom Košarom. Mnogo tema smo prošli, mnogo informacija razmenili. Njegova ekselencija i ja smo se složili da su istorijska bliskost i prijateljstvo Republike Srbije i Republike Francuske dobra osnova za proširenje saradnje na lokalnom nivou, a ono što treba da se zna, jeste da na teritoriji Republike Srbije posluje 100 Francuskih kompanija koje zapošljavaju 17.000 ljudi. Dogovorili smo se, a i ja sam izrazio želju da Republika Francuska kao velika država, ekonomski jaka i značajan politički faktor, treba da ima jednu jaku Francusku kompaniju koja bi postala deo porodice stranih investitora u Slobodnoj zoni “Subotica” sa čime se i saglasila Njegova ekselencija. Verujem u vaš ponovni dolazak u skorijoj budućnosti sa radosnim vestima i sa novim investitorima iz Republike Francuske” izjavio je Stevan Bakić, gradonačelnik Subotice.

1 / 8 Foto: Grad Subotica

Ambasador Republike Francuske u Republici Srbiji, Pjer Košar istakao je da je u Suboticu došao kao predstavnik Francuske koji spaja sa Srbijom dugo i solidno prijateljstvo.

“Prijateljstvo Francuske i Srbije je osnaženo tokom posete predsednika Emanuela Makrona 2019. godine i njegovim stalnim interesovanjem za ovaj region. Ono što predsednik Makron želi je da se snažna Srbija priključi snažnoj Evropskoj uniji i upravo je to razlog zašto mi prilježno radimo da teške etape pridruživanja Evropskoj uniji što pre budu pređene. U toj Evropskoj budućnosti, Subotica ima jedno posebno mesto i vokaciju da bude povezujući faktor. Takođe, mi smo snažno i prijatno iznenađeni dinamičnošću u ekonomskoj oblasti i radićemo na ohrabrivanju francuskih preduzeća koja su već prisutna u Srbiji da dođu u Suboticu” izjavio je ambasador Republike Francuske u Republici Srbiji, Pjer Košar.

Grad Subotica

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track