"UPLAŠIO SAM SE ZA SESTRU, BAKA I TATA SU ZAVRŠILI SA OPEKOTINAMA U BOLNICI" Marko u suzama posle požara u kojem je ostao bez kuće
Foto: Kurir TV

vatra progutala sve

"UPLAŠIO SAM SE ZA SESTRU, BAKA I TATA SU ZAVRŠILI SA OPEKOTINAMA U BOLNICI" Marko u suzama posle požara u kojem je ostao bez kuće

Srbija -

Petočlana porodica Todosijević iz užičkog sela Kremna ostala je bez svega za samo nekoliko minuta.

Sve što su godinama sticali progutao je plamen, ali samo pukom srećom uspeli su da izvuku žive glave, kako svoje, tako i šestomesečne bebe Jelene koja je u momentu nesreće bila u kući.

- Više nemamo ni sopstvenu kuću - priča 10-godišnji Marko Todosijević iz Kremana koji je za samo nekoliko minuta izgubio krov nad glavom.

Njegova majka zadesila se ispred kuće i te stravične trenutke nikada neće zaboraviti.

porodica Todosijević, požar, Kremna
foto: Kurir TV

- Videla sam crni dim, mislila sam da se zapalio odžak. Ali onda sam čula da je puklo i videla plamen koji se u trenutku proširio. Pošla sam unutra, a muž je bio u hodniku i rekao "Izgore kuća". Otvorio je vrata i uzeo bebu. Sve nam je izgorelo - priseća se Obradinka Todosijević.

Njihov najveći strah u tim momentima užasa bio je za šestomesečnu bebu.

02:50

UPLAŠIO SAM SE ZA SESTRU, BAKA I TATA SU ZAVRŠILI SA OPEKOTINAMA U BOLNICI Marko u suzama posle požara u kojem je ostao bez kuće

- Plašio sam se da ćemo svi izgoreti, ali sam se jako zabrinuo kad su mi tata i baka bili u bolnici. Tata je imao drugi stepen, a baka prvi stepen opekotina. Dobro je da nije treći - plačnim glasom svedoči mali Marko.

Komšije su odmah priskočile u pomoć, ali nažalost nije bilo moguće spasiti bilo šta.

porodica Todosijević, požar, Kremna
foto: Kurir TV

- Ovo je bilo gorelo, deca su bila izneta dole, odneta u kuću. Vlasnik je bio sav u crvenilu, ruke su mu izgorele. Vatrogasci su došli brzo, ali sve je već bilo gotovo - opisuje komšija Milomir Popović.

porodica Todosijević, požar, Kremna
foto: Kurir TV

- Izuzetno su dobri ljudi, pošteni. Imaju malu decu, baš je problem veliki za njih. Treba im pomoći koliko ko može - priča komšinica Milojka Radojević.

Dobri ljudi nisu čekali i počeli organizaciju pomoći za porodicu.

- Sa ovim što vidimo, ne može ništa da se uradi. Radićemo posle procene novi temelj i krećemo sa zidanjem nove kuće - kaže Ivan Divljaković.

Kurir.rs/V. Jovičić

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track