DECA NAŠLA RUČNU BOMBU U ŠKOLSKOM DVORIŠTU: Evakuisana loznička OŠ ‘’Jovan Cvijić’’
Foto: Kurir/T.Ilić

bojeva granata

DECA NAŠLA RUČNU BOMBU U ŠKOLSKOM DVORIŠTU: Evakuisana loznička OŠ ‘’Jovan Cvijić’’

Srbija -

LOZNICA – Zbog sumnjive naprave koju su učenici našli na velikom odmoru danas je prekinuta nastava u drugoj smeni lozničke OŠ ‘’Jovan Cvijić’’ i deca su evakuisana iz škole, potvrđeno je iz ove ustanove.

Prema nezvaničnim informacijama, deca su u delu školskog dvorišta, u žbunju, našla predmet koji liči na ručnu bombu o čemu su obavestili nastavnike koji su odmah reagovali.

To se dogodilo oko 15 časova i škola je postupajući prema propisima predviđenim za takve situacije odmah o svemu obavestila lozničku policiju, prekinula nastavu i evakuisala učenike. Školsko dvorište je do 18 časova obezbeđivala policija.

Loznica, Škola, bomba
foto: Kurir/T.Ilić

Kako saznajemo reč je o ručnoj bojevoj bombi koja je tada izneta iz školskog dvorišta i prebačena na ‘’sigurno mesto’’. Nastava u školi sutra će biti normalno nastavljena, a ostaje enigma odakle ručna bomba u školskom dvorištu u centru grada. Inače, u aprilu prošle godine kod nove zgrade OŠ ‘’Anta Bogićević’’ je prilikom radova na otklanjaju kvara na vodovodnoj mreži nađena nemačka avionska bomba iz Drugog svetskog rata, teška 50 kilograma.

Nju je odatle uklonila Specijalizovana ekipa za uništavanje eksplozivnih ostataka rata Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije i transportovala za susednu Lešnicu, gde je van naseljenog dela, u rejonu Luke, uništena.

T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track