ČAČANKA MILA (8) JE NAJMLAĐA NOVINARKA U SRBIJI: Moj snimatelj je moj tata, nemamo neku dobru opremu, jer nam je JEDINO OVO BITNO
Najmlađa reporterka u Srbiji - Mila Vidojević, Foto: Kurir tv

kurir televizija

ČAČANKA MILA (8) JE NAJMLAĐA NOVINARKA U SRBIJI: Moj snimatelj je moj tata, nemamo neku dobru opremu, jer nam je JEDINO OVO BITNO

Srbija -

Čačanska sela Bečanj, Bresnica, Gornja i Donja Trepča, Mrčajevci i Mojsinje imaju svog reportera i to je učenica drugog razreda osnovne škole, osmogodišnja Mila Vidojević.

Upravo zahvaljujući njoj, kao najmlađoj reporterki u našoj zemlji, pomoć je stigla do onih kojima je najpotrebnija, a mnogi koji su videli Miline reportaže upoznali su se i sa nekim novim, zanimljivim dešavanjima iz ovog kraja.

Mila Vidojević
foto: Kurir tv

Sve je počelo od misije da pomogne jednom čoveku iz susednog sela.Svaka priča koju je do sad uradila kod nje zauzima posebno mesto.

- Videla sam kako mu je kuća stara i da mu je potrebna pomoć i tako sam došla do te ideje da uradimo reportažu - rekla je Mila Vidojević.

Prisetila se i priče koja joj je najviše prirasla srcu, a govori o čoveku kome je bila potrebna pomoć.

- Najdraža priča mi je bila o čoveku kome je bila potrebna pomoć. Sada mu je lakše i bolje. On je zadovoljan sada, ali i svi mi - rekla je Vidojević.

03:14

Najmlađa reporterka u Srbiji - osmogodišnja Mila Vidojević

Kako kaže za dobru priču potrebni su samo mikrofon i kamera.

- Moj snimatelj je moj tata. Možda nemamo neku dobru opremu, ali možemo da pomognemo nekome - rekla je Mila.

Njen otac je ponosan na njene ideje i njenu razvijenu svest o potrebama drugih ljudi.

- Najveći ponos svakog roditelja je da mu dete bude veliki čovek, iako je malo. Da utiče na stvaranje i pokretanje većih koraka u svojoj okolini - rekao je Ivan VIdojević, MIlin otac.

Mila je učenica osnovne škole Tatomir Anđelić u Mojsinju. Kako kažu i njeni vršnjaci i drugari, zanimljivo je to što Mila radi i njene reportaže gledaju sa oduševljenjem.

- Ona je zanimljiva, dobra drugarica i voli da pomaže ljudima . Meni se to sviđa da gledam - rekao je jedan Milin drugar.

Kurir.rs / Violeta Jovičić

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track