BICIKLISTA NAJPIJANIJI OD SVIH PIJANIH VOZAČA: U Loznici uhvaćen sa 2,21 promilom alkohola u organizmu
Foto: MUP

BICIKLISTA NAJPIJANIJI OD SVIH PIJANIH VOZAČA: U Loznici uhvaćen sa 2,21 promilom alkohola u organizmu

Srbija -

Tokom akcije od 23. do 26. marta loznička saobraćajna policija je kontrolisala ukupno 773 učesnika u saobraćaju i otkrila 105 prekršaja. Iz saobraćaja je isključeno 25 vozača koji su pod dejstvom alkohola upravljali vozilom, dok nije zatečen nijedan koji je vozio pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, podaci su PU Šabac.

Šest vozača koji su vozili sa više od 1,20 promila zadržano je u službenim prostorijima, a najveća količina alkohola, 2,21 promil, izmerena je kod jednog vozača bicikla. Najmlađi vozač zatečen da vozi pod dejstvom alkohola imao je 22 godine, a čak 74 najstariji. Tokom akcije sankcionisano je i 40 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 17 nekorišćenja sigurnosnog pojasa, kao i dva prekršaja nepropisnog prevoza dece.

Od početka godine na području Saobraćajne policijske ispostave Loznica evidentirano je 37 saobraćajnih nezgoda, 34 odsto manje nego u istom periodu prethodne. U 25 je bilo nastradalih i povređenih, život je izgubila jedna osoba, šest je teško, a 33 su lakše povređene, dok je u ostalih dvanaest pričinjena materijalna šteta. U istom periodu prethodne godine u 30 saobraćajnih nezgoda, nije bilo poginulih osoba, sedam je teško, a 37 lakše povređeno, a u ostalih 26 sve se završilo sa materijalnom štetom. Od početka godine otkriveno je blizu 3.000 prekršaja, a najčešći su neprilagođena brzina -1.592, nekorišćenje sigurnosnog pojasa - 686, vožnja pod dejstvom alkohola - 240 i nepropisno korišćenje telefona – 177, navode iz PU Šabac.

Iz policije ponovo apeluju na sve učesnike u saobraćaju, posebno na vozače da se dosledno pridržavaju saobraćajnih propisa, prilagode brzinu vozila uslovima i stanju puta i koriste sigurnosni pojas, kao i da ukoliko su pili alkohol ne sedaju za volan.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track