NIŠLIJKA IZAŠLA NA TERASU I ODUZELA SE OD STRAHA! Stanari zgrade NE MOGU SEBI DA DOĐU: "Da je bomba pukla, manje bi se čula" VIDEO
Foto: M.S.

za dlaku izbegnuta tragedija u nišu

NIŠLIJKA IZAŠLA NA TERASU I ODUZELA SE OD STRAHA! Stanari zgrade NE MOGU SEBI DA DOĐU: "Da je bomba pukla, manje bi se čula" VIDEO

Srbija -

Da je bomba pukla manje mi se čula - komentarišu stanari zgrade broj 45 na Somborskom bulevaru u Nišu gde se 1. aprila odvalio deo betonske terase i pao na deo gde stanari i mnogi drugi u bloku često prolaze.

Nije to bila prvoaprilska šala oko 17,15 i sva je sreća da nikoga ova betonska ploča nije udarila jer je teška, po proceni stanara, više od 300 kilograma tako da bi eventualne povrede bile velike čak i smrtnosne.

Nišlijka Vesna Pešić, sa čije terase na prvom spratu je pala betonska ploča kaže da ništa nije slutilo da će se ovo dogoditi, nije bilo vetra.

Zgrada ove godine puni 45 godina tako da nije toliko stara da bi ovako nešto moglo da se očekuje.

1 / 7 Foto: M.S.

- To je tako grunulo da sam mislila da se zgrada ruši. Delovalo je kao neka ekplozija. Izašla sam na terasu i videla da dela terase nema. Zvala sam upravnika zgrade, čovek je odmah došao i onda sam se oduzela od straha da nekoga nema ispod ploče, da neko nije povređen. ja sam s psom, baš tu prošla 15 minuta ranije. Ovaj blok je povukao traku za gromobran, moju klimu je uništio. zaista sam preživela veliki šok - kaže Pešićeva.

01:46

Srušio se deo terase stambene zgrade u Nišu, stanari u šoku

Posle ovog incidenta, i u ostale komšije se uvukla neka doza straha jer ovakvih ploča ima još po osmospratnici.

- Da je neko prolazio tuda, a tu često idemo, na mestu bi poginuo. Znači, ja sam u prizemlju i to mi je puklo pored dnevne sobe. Prava eksplozija, bila sam sva usplahirana jer su mi neki kablovi ušli kroz prozor. Bila sam kod komšinice da vidim da li je dobro i nismo mogli čudom da se načudimo kako se to dogodilo - kaže marijana Cvetković.

O ovom slučaju je obaveštena komunalna policija, a očigledno je da je u ovom slučaju zgrade neophodno stručno mišljenje kako bi se došlo do rešenja.

Kurir.rs/M.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja