ALARMANTNO, IZLILA SE ZAPADNA MORAVA! Meštani požeških sela u strahu: Bogu se molimo samo da padavine stanu, inače ODE SVE (VIDEO)
Foto: RINA

voda preti da stigne i do naseljenih domaćinstava

ALARMANTNO, IZLILA SE ZAPADNA MORAVA! Meštani požeških sela u strahu: Bogu se molimo samo da padavine stanu, inače ODE SVE (VIDEO)

Srbija -

Zbog izlivanja Zapadne Morave alarmantno stanje je u požeškim selima Pilatovići i Prijanovići, gde voda preti da stigne i do naseljenih domaćinstava.

- Samo gledamo u nebo i Bogu se molimo da padavine konačno stanu, u suprotnom moraćemo da spasavamo šta se spasiti bude moglo. Uvek strepimo kad je u pitanju Zapadna Morava, da ne poplavi sve što imamo, kažu za RINU meštani.

03:08

Slike sa lica mesta poplavljenog područja kod Požege

Zapadna Morava koja se izlila na ovoj teritoriji od jutros je poplavila preko 50 hektara poljoprivrednog zemljišta, kao i opštinski put između Prijanovića i Pilatovića koji dalje vodi ka Čačku.

- Izvršen je obilazak reka. Za sada sve reke u svojim koritima sem Zapadne Morave koja je se izlila u Pilatovačkom polju. Poplavljena je veća površina u Pilatovačkom polju, ali za sada nema ugroženih lica i stambenih objekata, kaže za RINU zamenik predsednika opštine Požega Ivan Rosić.

1 / 11 Foto: RINA

Usled opasnosti od daljeg izlvanja obavljen je razgovor sa potencijalno ugroženim stanovnicima i data su im jasna upustva za ovakve situacije, a na teren su upućene nadležne ekipe.

Poplavljeno 50 hektara poljoprivrednog zemljišta

Poplavljeno je oko 50 hektara poljoprivrednog zemljišta, a za saobrćaj je zatvoren jedan opštinski put na deonici Pilatovići- Prijanovići jer je voda prešla na put.

- Izvršen je obilazak reka. Za sada sve reke u svojim koritima sem Zapadne Morave koja je se izlila u Pilatovačkom polju. Poplavljena je veća površina u Pilatovačkom polju, ali za sada nema ugroženih lica i stambenih objekata, kaže za RINU predsednik opštine Požega Đorđe Nikitović.

Ulsed opasnosti od daljeg izlvanja obavljen je razgovor sa potencijalno ugroženim stanovnicima i data su im jasna upustva za ovakve situacije.

(Kurir.rs/RINA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track