STAZAMA VUKA KARADŽIĆA: Nova trka od Tršića do Tronoše
Foto: Kurir.rs/T.I.

STAZAMA VUKA KARADŽIĆA: Nova trka od Tršića do Tronoše

Srbija -

Drugu trku pod nazivom "Stazama Vuka Karadžića 2023" organizovaće 28. maja u Tršiću Sportsko udruženje "Loznički trkači". Prijave već stižu i do sada je prijavljeno više od dve stotine učesnika.

Staza je kružna, duga 20 kilometara sa 600 metara ukupnog uspona, i vodi od Vukove spomen kuće u Tršiću, kroz hladovinu stoletnih manastirskih šuma, pored šumskih potočića i vodopada do Manastira Tronoša. Učesnici dalje trče preko velike Bobije i etno kompleksa Miličin konak nazad do Tršića i Vukove kuće gde je cilj.

Stazama Vuka Karadžić, Tršić
foto: Kurir.rs/T.I.

Za one koji nisu u tako dobroj formi moguća je nešto kraća trka na kružnoj stazi o do osam kilometara, sa 250 metara ukupnog uspona, u kojoj su start i cilj na saborištu u Tršiću. Čitava trka odvija se predelom od posebnog značaja koji je pod zaštitom države. Predviđene su nagrade za troje najbolje plasiranih u muškoj i ženskoj konkurenciji, a posebne za najbržu Lozničanku i Lozničanina.

Stazama Vuka Karadžić, Tršić
foto: Kurir.rs/T.I.

Prošle godine bilo je više od dve stotine trkača, a najbržima su na saborištu nagrade uručili najbolja srpska atletičarka Olivera Jevtić i njen trener Stenli Kiprut.Organizatori kažu da je rok za prijavu deseti maj i očekuju veliki broj učesnika. Detaljnije informacije u vezi trke mogu se naći kod SU "Loznički trkači" i na društvenim mrežama, a prijave trkača moguće su putem linka: runtrace.net.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track