Na Kupusijadi pojedeno 30 tona kupusa i 10 tona mesa
Foto: Kurir Arhiva Rajko Ristić

Na Kupusijadi pojedeno 30 tona kupusa i 10 tona mesa

Srbija -
Trodnevnu manifestaciju u Mrčajevcima kod Čačka posetilo oko 100.000 ljudi

ČAČAK - Trodnevnu manifestaciju u Mrčajevcima kod Čačka "Kupusijadu" posetilo je oko 100.000 ljudi, a potrošeno je oko 30 tona kupusa i 10 tona mesa, rekao je danas direktor Turističke organizacije Čačak Miodrag Stevanić.

On je rekao da je procena organizatora da je ovogodišnja poseta manja nego prošle godine kada je na "Kupusijadi" bilo oko 120.000 ljudi.

Na manifestaciji je, prema njegovim rečima, učestvovalo 17 ugostiteljskih objekata koji su imali svoje šatre, što je pet više nego 2011. godine.

"Kupusijada" se održava već 10 godina, a pored glavnog događaja, odnosno takmičenja za najbolji lonac svadbarskog kupusa, bilo je i mnoštvo pratećih manifestacija - fijakerijada, izložba ručnih radova, narodni višeboj, koncerti kulturno-umetničkih društva i folk pevača.

Organizovana je i fudbalska utakmica lokalnog FK "Orlovac" iz Mrčajevaca i tima estradnih umetnika koji su učestvovali na "Kupusijadi".

Organizatori "Kupusijade" su Turistička organizacija Čačka, Mesna zajednica Mrčajevci, a pokrovitelj Grad Čačak.

Prema rečima direktora Turističke organizacije ovogodišnja "Kupusijada" koštala je oko četiri miliona dinara, od čega je iz gradskog budžeta izdvojeno 1,5 miliona, preko spoznora je sakupljeno oko 400.000 dinara, dok je od zakupa šatri i tezgi obezbeđeno dva miliona dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track