ZAMIRISAO CEO KRUŠEVAC! Miličina ulica, pored Lazarevog grada, najcvetnija u gradu! (FOTO)
Foto: Kurir/Ž.M.

ODRŽAN SAJAM CVEĆA U KRUŠEVCU

ZAMIRISAO CEO KRUŠEVAC! Miličina ulica, pored Lazarevog grada, najcvetnija u gradu! (FOTO)

Srbija -

KRUŠEVAC - U Kruševcu je održan, šesti po redu, Sajam cveća u organizaciji PKS Regionalne privredne komore rasinskog upravnog okruga. I ove godine pojavio se veliki broj izlagača, a mnogobrojni posetioci su pokazali interesovanje za uzgoj ukrasnog bilja i cveća.

Izložbu su obišli i gradonačelnik Jasmina Palurović, predsednik Skupštine Predrag Vukićević, zamenik gradonačelnice Aleksandar Jovanović, zamenik predsednika Skupštine Siniša Maksimović i pomoćnici Jelena Todorović, Ivan Parezanović, Marko Knežević i Vladimir Petrović.

sajam cveća, Kruševac
foto: Kurir/Ž.M.

Miličina ulica, pored Lazarevog grada, bila je najcvetnija ulica u Kruševcu, ukrašena obiljem raskošnih dekorativnih biljaka, veoma raznolike palete boja i oblika.

1 / 4 Foto: Kurir/Ž.M.

U ime organizatora govorila je direktorka RPK u Kruševcu Maja Marković: -Kako bi cvećarstvo postalo još profitabilnija proizvodna grana, neophodno je udruživanje proizvođača. Ova manifestacija se organizuje upravo s namerom da omogući čvršće povezivanje proizvođača, u cilju unapređenja i povećanja obima proizvodnje cveća i četinara u Rasinskom okrugu i njihovog plasmana, kako na domaćem, tako i na svetskom tržištu, izjavila je ona.

sajam cveća, Kruševac
foto: Kurir/Ž.M.

Rasinski okrug može se pohvaliti da su proizvođači ruža među najvećim izvoznicima u zemlji.

Sajam cveća zvanično je otvorila gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović:

- Iz godine u godinu sve je veći broj učesnika, posetioca, ali i bogatija ponuda izlagača. Ne samo kvantitativno, nego i po asortimentu. Proizvodnja cveća, osim novčanih ulaganja, zahteva i stalnu pažnju, negu, posvećenost i ljubav...

sajam cveća, Kruševac
foto: Kurir/Ž.M.

- Zato ovom prilikom posebnu zahvalnost upućujem našim učesnicima, koji su se i ove godine potrudili da posetiocima Sajma omoguće veliki izbor cveća, sadnica i rukotvorina, istakla je Palurović.

U okviru Sajma, izloženo je sobno, balkonsko i baštensko cveće, četinari i ukrasno šiblje, sadnice ruža i baštenske opreme, a kao prateća manifestacija organizovana je i Izložba rukotvorina i starih zanata.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja