TRSTENIČANI OTIŠLI NA IZLET U SARAJEVO, MARIJU POKRALI NA BAŠČARŠIJI: Desetak dana kasnije IZNENAĐENJE! Evo šta se dogodilo
Foto: Kurir/Ž. M.

imala dokumenta i dosta novca

TRSTENIČANI OTIŠLI NA IZLET U SARAJEVO, MARIJU POKRALI NA BAŠČARŠIJI: Desetak dana kasnije IZNENAĐENJE! Evo šta se dogodilo

Srbija -

Grupa Trsteničana putovala je na izlet u Sarajevo. Pored lepih iskustava, doživeli su i jedno neprijatno - krađu na Baščaršiji. Nemili događaj su prijavili Policijskoj upravi Stari Grad u glavnom gradu BiH, a epilog su dočekali desetak dana kasnije u Trsteniku.

Grupu izletnika su sačinjavali bivši radnici Industrije hidraulike i pneumatike "Prva Petoletka" i članovi njihovih porodica. Na Baščaršiji putnica Marija Smiljković je pokradena. Ona je kasnije otputovala u inostranstvo.

Dragoslav Vukadinović i Zlatan Antonijević bili su vođe puta i o ovom događaju kažu:

"Našoj saputnici Mariji Smiljković ukraden je novčanik sa dokumentima (lična karta, bankovne kartice i ostalo) i novcem. Otišli smo u Policijsku upravu Stari Grad, koji pripada Federaciji BiH, gde nas je primio glavni inspektor koji je bio dežurni toga dana. Svi smo dali izjave i ispričali šta se desilo. Marija je kod sebe imala 450 švajcarskih franaka, 370 evra i 17.000 dinara. Posle detaljnog saslušanja ovaj inspektor (čije ime nažalost ne znamo) dao je sva potrebna dokumenta da bi Marija mogla da se vrati u Srbiju.

Desetak dana po povratku iz Sarajeva na vratima njene porodične kuće u Trsteniku pojavio se policajac MUP-a Srbije. Posle identifikacije osobe uručio joj je paket od PU Stari Grad iz Sarajeva. Ona je otvorila paket i u njemu novčanik sa svim dokumentima i novcem koji se nalazio u istom.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track