POLJOPRIVREDNICI S TRAKTORIMA KOD NOVOSADSKOG SAJMA: Bez blokade saobraćaja
Foto: Beta/Dragan Gojić

POLJOPRIVREDNICI S TRAKTORIMA KOD NOVOSADSKOG SAJMA: Bez blokade saobraćaja

Srbija -

Poljoprivrednici sa više desetina traktora okupili su se danas ispred Novosadskog sajma, u jednoj od kolovoznih traka, kako ne bi blokirali saobraćaj.

Jedan od vođa protesta, Mileta Slankamenac, novinarima je rekao da je plan da se danas skupljaju ljudi, a kasnije će odlučiti kako će sutra protestovati.

"Ima onih koji žele neke blokade, ovi što gravitiraju Beogradu bi da idu u Beograd", rekao je on.

Ponovio je da je sedam udruženja poljoprivrednika potpisalo zahteve, a da im se sada pridružio veliki broj drugih, zbog čega će se o narednim potestima zajednički dogovarati.

Slankamenac je naveo da nije upoznat sa navodima da bi u četvrtak neka druga grupa poljoprivrednika mogla otići u Beograd na razgovore, dodajući da ga to "i ne interesuje".

Paori su juče bili na razgovoru sa premijerkom Anom Brnabić, na kojem nije postignut nikakav dogovor. Među njihovim zahtevima su povećanje subvencija po hektaru sa 9.000 dinara na 300 evra po hektaru, zatim da se obezbedi zaštitna cena mleka od 75 dinara po litru, bez poreza na dodatu vrednost (PDV), da se poveća subvencija po kravi na 40.000 dinara i da se na dizel ne obračunava akciza i PDV, čime bi to gorivo značajno pojeftinilo.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track