SUBOTIČKI POLJOPRIVREDNICI BLOKIRALI PODVOŽNJAK U CENTRU GRADA: Protest će trajati do 20 sati
Foto: Beta Dragan Gojic

SUBOTIČKI POLJOPRIVREDNICI BLOKIRALI PODVOŽNJAK U CENTRU GRADA: Protest će trajati do 20 sati

Srbija -

Subotički poljoprivrednici su danas od 13 časova u potpunosti blokirali saobraćaj ispod podvožnjak kod Nove opštine, a blokada će trajati do 20 časova, nakon čega će se vozila propuštati u jednoj traci.

Ova saobraćajnica u Subotici deli grad na dva dela, a u toku su i pripremni radovi na izgradnji novog podvožnjaka.

Kako je za agenciju Beta rekao predsednik Udruženja poljoprivrednih proizvodjača Subotice Miroslav Matković, predstavnici udrženja poljoprivrednika dobili su poziv za novi sastanak koji će biti održan sutra u Vladi Srbije.

On je najavio da će protesti u Subotici biti nastavljeni i sutra, a da će građani blagovremeno biti obavešteni o tome na koji način će protesti dalje biti organizovani. Protest se proširio i na okolna naselja, pa je protestni skup danas održan i u centru Bačke Topole i Malog Iđoša.

Inače, nekoliko stotina proizvođača mleka, poljoprivrednika i voćara iz okoline Čačka i Kraljeva blokiralo je danas, od 12 do 14 časova, magistralni put i raskrsnicu u selu Mrčajevci kod Čačka, jer nisu ispunjeni svi njihovi zahtevi Vladi Srbije.Oni su raskrsnicu koja vodi ka Čačku, Kraljevu i Kraguejvcu blokirali sa oko 80 traktora. Zbog blokade puta bila je formirana višekilometarska kolona automobila iz smera Kragujevca, Kraljeva i Čačka, a propuštana su samo kola Hitne pomoći.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja