Poznati reditelji na festivalu režije u Leskovcu

LIFFE

Poznati reditelji na festivalu režije u Leskovcu

Srbija -
Na festivalu pod sloganom "Život je film" u zvaničnoj konkurenciji biće prikazano 12 filmova, a filmske projekcije odvijaće se i na otvorenom u dvorištu Šop Đokićeve kuće i biće besplatne za ljubitelje filma

LESKOVAC - Predstavnici Kulturnog centra u Leskovcu najavili su danas prisustvo najpoznatijih rediteljskih imena iz zemalja bivše Jugoslavije na festivalu filmske režije LIFFE, koji se po peti put održava u ovom gradu.Na festivalu pod sloganom "Život je film" u zvaničnoj konkurenciji biće prikazano 12 filmova, a filmske projekcije odvijaće se i na otvorenom u dvorištu Šop Đokićeve kuće i biće besplatne za ljubitelje filma."Takmičarske predstave održavaće se u bioskopu Kulturnog centra sa simboličnim cenama karata od 100 dinara", kazao je direktor tog centra Nikola Kocić.Reditelji će se takmičiti za gran pri "Živojin Pavlović", a biće dodeljene još tri nagrade za najbolje filmove, kao i nagrade za najbolju glumicu i glumca.Urednik festivala Dragan Jović rekao je će gledaoci moći da vide i pet novih filmova - "Žena koja je obrisala suze" Strugara Mitevskog iz Makedonije, zatim, "Pismo ćaći", D. Čućića iz Hrvatske, "Stanje šoka", A. Košaka iz Slovenije i "Zagrebačke priče" , grupe reditelja iz Hrvatske.Umetnički direktor ovog festivala je reditelj Darko Bajić, a žiri čine Lazar Ristovski iz Srbije, Pjer Žalica iz Bosne i Hercegovine i Lordan Zafranović iz Hrvatske.

Za 24. septembar je najavljena konferencija najpoznatijih reditelja iz regiona na kojoj će se razgovarati od mogućnostima saradnje i načinima obezbeđivanje novca za filmske projekte.Organizatori su najavili i dva koncerta, jedan na otvaranju, a drugi na zatvaranju festivala.Na prvom će nastupiti Vasil Hadžimanov sa svojim bendom, a na drugom Sergej Trifunović. Kocerti će biti održani u klubu "Safir".Prometer LIFFE u Beogradu je glumica Sloboda Mićalović, rodom iz Leskovca, koja će se pojaviti i na festivalu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track