Najnovije vesti

PITON OD METAR I PO KRENUO KA IGRALIŠTU PUNOM DECE! Nenad iz Subotice se susreo sa zmijom oči u oči, savladao je GOLIM RUKAMA FOTO
Ilustracija, Foto: Shutterstock

neverovatno

PITON OD METAR I PO KRENUO KA IGRALIŠTU PUNOM DECE! Nenad iz Subotice se susreo sa zmijom oči u oči, savladao je GOLIM RUKAMA FOTO

Srbija
12:08h

Hrabri Nenad Vučković do juče je zmije viđao samo u zoo-vrtovima, a nije ni sanjao da će se "oči u oči" sa pitonom sresti na tribinama stadiona "Sever" i to tokom treninga njegovog šestogodišnjeg unuka.

- Na terenu je u tom momentu bilo oko stotinu dece uzrasta od 6 do 15 godina. Moj šestogodišnji unuk je jedan od tih mališana, a ja kao ponosni deda posmatrao sam trening sa tribina. U jednom momentu čujem kako neki čovek priča da je video zmiju, okrenem se i ugledam je kako izlazi iz žbunja i prilazi mi - počinje priču sedamdesetjednogodišnji Nenad.

- Odmah sam prepoznao da je u pitanju piton, ali mi nije bilo jasno kako se našao tu. Zmija, duga oko metar i po, prošla je pored mene i kada se približila terenu na otprilike 2 metra shvatio sam da moram nešto da preduzmem. Uhvatio sam je za rep, a ona se sklupčala i podigla glavu - priča on za portal "Subotica"

Goloruk i bez ikakve opreme, sagovornik je uspeo da poklopi "nezvanog gosta" kolicima koja su bila u njegovoj blizini, a potom i da ga savlada.

- Nekakva kolica iz supermarketa su bila pored mene, i ja sam ih okrenuo i poklopio zmiju, ali ona je ubrzo počela da izlazi. Uspeo sam da je uhvatim za glavu i tad je bila moja. Obmotala mi se oko ruke i užasno stiskala. Jedna gospođa mi je dodala ceger u koji sam ubacio pitona, potom sam ceger spustio u obližnju kantu za smeće, a kako se sve nekim čudom poklopilo, pronašli smo vrata od dasaka i poklopili njima kantu - opisuje Nenad.

Policija je potom stigla sa još jednom osobom i piton je odveden u Zoo-vrt. Da je zmija smeštena u Prihvatilište potvrđeno je i iz Zoo-vrta, a o ovom slučaju obavešteno je i Tužilaštvo. Nezvanično se saznaje da je piton čipovan, te je moguće najpre doći do odgajivačnice, a potom i do vlasnika.

- Osećao sam strah, ali najviše zbog dece. Međutim, uprkos strahu vodio sam računa da ne povredim životinju. Pošto pretpostavljam da taj piton ima vlasnika, ako namerava da mi da neku nagradu molim ga samo jedno, da pokosi taj teren na kom deca treniruju u travi do kolena - skromno zaključuje Nenad o čijoj hrabrosti svedoče brojne fotografije koje su preplavile društvene mreže.

(Kurir.rs/Subotica.com)

Bonus video:

01:29

Zmija u rasveti VMA

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja