SILOVITA KIŠA POTOPILA ZAPADNU SRBIJU Bujice za 20 minuta ušle u kuće, evakuacione ekipe na terenu! Pod vodom i MAGISTRALA (VIDEO)
Foto: Instagram/192_rs, Printscreen/Twitter

potop

SILOVITA KIŠA POTOPILA ZAPADNU SRBIJU Bujice za 20 minuta ušle u kuće, evakuacione ekipe na terenu! Pod vodom i MAGISTRALA (VIDEO)

Srbija -

Veći deo naše zemlje proteklog dana bio je na udaru stravičnog nevremena.

Snimci iz centralne i zapadne Srbije zaprepastili su sve.

U Koceljevi, Aleksandrovcu, Kosjeriću, Vrnjačkoj Banji vodostaj je drastično porastao, a reke su doslovno tekle ulicama i nosile sve pred sobom.

Naime, gradonosni oblaci su se spustili iz pravca Kopaonika i sručili obilne padavine na prometne ulice i domaćinstva. U centru grada oštetiećene su i pojedine saobraćajnice.

Bujični tokovi poplavili su i domaćinstva u Kosjeriću, a veća količina vode ušla je i u pojedine stambene objekte za svega 20 minuta.

Magistralni put Kosjerić - Valjevo je u prekidu zbog vode koja se izlila na put i presekla saobraćaj.

Na lice mesta su stigli i pripadnici vatrogasno-spasilačnih jedinica koje dežuraju u slučaju da je potrebna evakuacija

Situacija u Vrnjačkoj Banji takođe je kritična. Grad je uveo vanrednu situaciju na delu teritorije opštine zbog oštećenja putne infrastrukture izazvanih poplavama.

Ništa bolja situacija ne očekuje nas ni danas. U Srbiji će biti promenljivo vreme, mestimično s kišom i grmljavinom, osim u Negotinskoj Krajini gde će biti suvo, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

I tokom ove sedmice zadržaće se promenlјivo i nestabilno vreme sa lokalnom pojavom intenzivnih plјuskova sa grmlјavinom (više od 20 mm za kratko vreme) uz pojavu sugradice i grada.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track