VANREDNA SITUACIJA U VOJSCI KOD SVILAJNCA: Obilne padavine poplavile par desetina kuća! Ekipe pomažu da se iscrpi voda (FOTO)
Foto: Opština Svilajnac

velika šteta

VANREDNA SITUACIJA U VOJSCI KOD SVILAJNCA: Obilne padavine poplavile par desetina kuća! Ekipe pomažu da se iscrpi voda (FOTO)

Srbija -

U svilajnačkom kraju u selu Vojska zbog obilnih padavina noćas je došlo do izlivanja reke Trstene. Poplavljene su pojedine kuće, domaćinstva i poljoprivredno zemljište.

Na teren su odmah izašle ekipe KJP "Morava" Svilajnac, spasilačke službe, a poplavljeno područje obišao je i predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović, koji je izjavio da je proglašena vanredna situacija na području sela Vojska, upozorili su iz opštine Svilajnac.

1 / 3 Foto: Opština Svilajnac

- Poplavljeno je šest, sedam kuća, par desetina domaćinstava, sve ekipe su na terenu i pomažu ljudima da se iscrpi voda i da im se obezbedi sve što im je neophodno u ovom trenutku. Brine nas što su padavine najavljene za ceo dan. Velika je šteta u poljoprivredi, narednih dana ćemo izlaziti na teren i praviti procenu štete - izjavio je Milanović.

Na terenu su i ekipe Crvenog krsta koje pomažu poplavljenim porodicama.

Kurir.rs

Bonus video:

02:07

VANREDNA SITUACIJA U ČAČKU: Poplave izazvale haos u ovom gradu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track