KUĆE, DVORIŠTA, PODRUMI POD VODOM! Poplave u okolini Paraćina, vanredno u Sokobanji, u Vrnjačkoj banji situacija se smiruje VIDEO
Foto: RTS Printscreen

posle poplavnog talasa

KUĆE, DVORIŠTA, PODRUMI POD VODOM! Poplave u okolini Paraćina, vanredno u Sokobanji, u Vrnjačkoj banji situacija se smiruje VIDEO

Srbija -

PARAĆIN - Dok se otklanjaju posledice poplava u Pomoravlju, u Svilajncu se izlila reka Trstena.

Zbog obilnih padavina i izlivanja Moravice, uvedena je vanredna situacija i u Sokobanji. Vanredno i u delovima opštine Majdanpek.

U Sokobanji nakon što se Moravica povukla meštani sagledavaju posledice. Pod vodom su bile gradske ulice, seoski putevi, a najteže je bilo u naselju Čair gde je poplavljeno pedesetak kuća, javlja RTS.

Striža kod Paraćina

00:12

Poplave u Striži kod Paraćina

Tokom noći i jutra trajala je borba da voda ne poplavi i deponiju na obali reke.

"Uspeli smo da odbranimo naselje od 50 kuća, branili smo taj deo jer deponija bi stigla u Bovansko jezero odakle Aleksinac dobija pijaću vodu", rekao je Miodrag Nikolić, predsednik Opštine Sokobanja.

Smiruje se situacija u Vrnjačkoj banji i ovih 6 opština

Direktor Javnog preduzeća "Srbijavode" Goran Puzović izjavio je jutros da na terenu dolazi do smirivanja situacije sa poplavama koje su pogodile pojedine delove Srbije, ali da se pripremaju i za naredni poplavni talas."U svim opštinama koje su bile ugrožene, od Ćuprije, Paraćina, Jagodine, Ćićevca, Kraljeva, Trstenika, Vrnjačke Banje, došlo je do smirivanja i situacija je mnogo bolja", rekao je Puzović za Radio-televiziju Srbije.

Kazao je da su ekipe "Srbijavoda" na terenu i sprovode kratkoročne mere koje će, u slučaju novog poplavnog talasa, omogućiti da se ugrožena mesta drže pod kontrolom.

Na teritoriji Kruševca, pod vodom je bilo 55 objekata i 200 hektara oranica.

U Koceljevi je vanredna situacija na snazi već mesec dana. Pojedina sela, poput Kamenice, plavljena su četiri puta. Za manje od meseca bilo je više vode nego u polavama 2014. godine.

Sokobanja

00:50

Poplave u Sokobanji

"Ovaj kanal glavni nisu hteli da očiste i sad su tu hemikalije, voda ne može da ide u Tamnavu, ovo je nemoguće ovako živeti", kaže Radojko Ilić iz Kamenice.

Borisav Todorović iz Goločela priča da je voda bila svuda u kući i dvorištu.

Voda u podrumima i kuća i stambenih zgrada, oštećeni pomoćni objekti i pokućstvo i u čačanskom kraju.

"Ovakva voda do sada nije bila, počev od škole i nizvodno je napravila štete na putevima", rekao je Krstomir Dragićević, meštanin sela Loznice.

Varvarin

00:39

Poplave u Suvaji kod Varvarina

Mikan Živković iz Čačka ispričao je da je bilo poplavljeno celo dvorište, podrum, dnevna soba i da je ostalo blato. "U podrumu je kotao, zamrzivač, ne znam šta da vam kažem", rekao je Živković.

Na seoskom području u čačanskom kraju uništene su oranice, plastenici i više od 30 kilometara lokalnih puteva.

Kurir.rs/RTS/Biljana Radulović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja